Monika Načeva 57 let


Česká herečka, zpěvačka, šansoniérka Monika Načeva patří mezi výrazné osobnosti alternativní scény. Hudbou se začala zabývat od roku 1992 se skupinou Něžná žláza. V roce 1994 natočila své první album, jenž otextoval také představitel undergroundové scény, dramatik, spisovatel a textař Jáchym Topol. Zároveň také vznikla nová kapela Načeva, která s určitými proměnami vystupuje až do roku 1997.

Ve filmu se Monika Načeva objevuje zřídkakdy. Můžeme jí například vidět v experimentálním počinu Václava Křístka ZVÍŘATA VE MĚSTĚ (1983), komedii Milana Šteinlera DÍKY ZA KAŽDÉ NOVÉ RÁNO (1993), českém scifi experimentu POSLEDNÍ PŘESUN (1995) či komedii Václava Marhoula MAZANÝ FILIP (2003).

Více než s filmem je její herecká kariéra spjata s divadelní tvorbou. Účinkuje v divadelních hrách jako např. BESÍDKA DIVADLA SKLEP (režie: Alex Guha, Jan Rubeš ml., 1991), nebo oblíbené sklepácké hře MLÝNY (režie: Ondřej Trojan, Jiří Fero Burda, 1994), z kterých byly rovněž pořízeny i filmové záznamy. Monika Načeva je vedle Divadla Sklep také členkou A-studia a Ha-divadla.


27.6.1966
Bulharsko
Monika Načeva csfd

ChybyMazaný FilipPoslední přesunDíky za každé nové ránoPensionekPosledníKouřVltava hraje k volbámZvířata ve městěProces s vrahy MartynovéHistorky od krbuSVO30DA!!!5 Tuctů ČombehoPiš, Kafka, piš!ČT Live - Michal PavlíčekMy jsme to nevzdali13. komnataMichal Pavlíček - Beatová síň slávyNebe nad MikulovemKdo je kdo - Monika NačevaKdo je kdoMonika Načeva - Technické jáMonika Načeva Zdivočelí koněNárod sobě - kultura toběBittová, Dusilová, Načeva: SPOLUDechovkaBlonďatá bestie v blázinciMlýnyBesídka divadla SklepPoledniceSlyším poprvýON AIRDračí pohádkyArtefaktaTOP STAR magazínReportéři ČTNoc s AndělemNa KloboučkuTi, kteří tancují ve tměNekonečný příběh Posledního z Aporveru


Aktualizace osobnostního profilu Monika Načeva: 16.4. 2024 06:10