Chia Tang 87 let


Bojový umělec, herec, akční choreograf a režisér Tang Chia známější pod jménem Tong Gai se narodil v Hong Kongu v Macao 7.1.1937. Jeho otec měl dvě ženy, což bylo v té době legální a s každou měl deset dětí. K filmu se dostal v 50. letech menšími rolemi banditů a do roku 1971 se mihl ve více než 100 filmech, poté jako herec natáčel už jen výjimečně. V mládí byl kung-fu studentem akčního choreografa Siu Tien Yuena, který je otcem známého Yuen klanu, např:. slavného akčního režiséra Woo Ping Yuena. Tong Gai se posléze stává také instruktorem bojových umění a od roku 1960 do průběhu 90.let natočil jako akční režisér bezmála na 200 snímků.

Tong Gai byl poctěn uvedením do HKIFF, což je ocenění za přínos akčním choreografům. Od konce 80. let se převážně věnoval televizním dramatům se zaměřením na bojové umění.


7.1.1937
Macao, Čína
Chia Tang csfd

Fei yi ban ai qing xiao shuoThe Chinese FeastYi dan qun yingOpium and the Kung Fu MasterShaolin chuan renVýkřik žlutého orlaYing wangDu bei dao wangFei dao shouShi er jin qian biaoHuang Fei Hong zui da ba jin gangJin yan ziDa ci keJednoruký šermířQi xia wu yiRu xiaShen jian zhen jiang huSheng huo xiong feng da po huo lian zhenTie tou huang diBi luo hong chen (shang ji)Nezdolné trioBao lian dengChrám Rudého lotosuHei mei guiHu die beiPan Jin LianHuo shao gong lian siHuang Fei-hong lei tai zheng ba zhanShaolinští vetřelci


Aktualizace osobnostního profilu Chia Tang: 19.11. 2023 15:08