Danica Jurčová 47 let


Tato krásná slovenská herečka se narodila 5. srpna 1976 v Bratislavě. V roce 1998 úspěšně ukončila studium herectví na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě, aby pak hostovala ve Slovenském národním divadle, kde ztvárnila role v divadelních hrách jako jsou například Shakespearovy Veselé paničky Windsdorské, či Jak vám líbí nebo Čechovův Višňových sad.

Rok 2007 pak znamenal výrazný průlom v její dosavadní kariéře, kdy se dostala do širšího povědomí díky hlavní roli studentky politologie Karolíny ve filmu Ireny Pavláskové BESTIÁŘ. Charismatické herečky si krom diváků povšimla i bulvární média a obvinila ji, že svému hereckému partnerovi z filmu, Karlu Rodenovi rozvrací vztah s jeho životní partnerkou Janou Krausovou. Ostatně nebylo to poprvé, kdy ji byla médii přisouzena role „rozvračečky rodinného štěstí“. Například v průběhu natáčení snímku ZŮSTANE TO MEZI NÁMI (2003) měla údajně zapříčinit rozchod Michala Dlouhého s Lucií Vondráčkovou. Hovořilo se i o románku s Jiřím Bartoškou.

Veškeré výše zmiňované pletky však Danica rázně popírá a dodává: „Už to neřeším, i když zpočátku to bylo velice nepříjemné. Jakmile totiž s někým hraji, hned jsem s ním milenecky spojována. S Míšou a panem Bartoškou jsme vždycky byli jenom kamarádi... Věřím, že mě lidé nezačnou spojovat s Filipem Blažkem, který hraje hlavní roli elitního detektiva v nově připravovaném česko-slovenském seriálu 1. oddělení (2008).“

Doufejme, že alespoň připravovaný seriál bude stát za to, neboť herečka se netají svým rezervovaným postojem k současné seriálové produkci. „Byla bych nerada, kdybych divákům musela předkládat polotovary, za které bych se styděla“. Nezbývá, než popřát hodně zdaru!


5.8.1976
Bratislava, Československo
Danica Jurčová csfd

HraŽenská na vrcholuPřijde letos Ježíšek?360BestiářVratné lahveBoží pole  s. r. o.Milenci a vraziZůstane to mezi námiVyvraždění rodiny GreenůDissidentVražedná přehlídkaBlúznenie srdca a rozumuNajvyšší trestNávraty z neskutočnaV zajatí láskySuzanneSny podľa RenoiraNa krásnom modrom DunajiČervené páskyMilenkySusediaOhnivý kuřePoldaDoktorka KellerováSkutečné příběhyDr. EmaOchránciPravdivé príbehy s Katkou BrychtovouDr. DokonalýObchoďákPolicajti z centraRodinné prípady3 plus 1 s Miroslavem DonutilemKriminálka Staré MěstoRádioNemocnice na kraji města - nové osudyObchod so šťastímPanelák


Aktualizace osobnostního profilu Danica Jurčová: 2.11. 2023 17:11