Franco Columbu (1941 - 2019)


Boxer, kulturista, powerlifter, herec a producent Franco Columbu se narodil v rodině farmáře na Sardínii a již od mládí se věnoval sportu. Stal se italským boxerským šampionem a za lepšími tréninkovými podmínkami se vypravil na začátku šedesátých let do Mnichova. Zde se v roce 1965 uskutečnilo nejdůležitější setkání jeho života, když zde na několik příštích desítek let spojil svou sportovní i profesní kariéru s kulturistikou a Arnoldem Schwarzeneggerem.

Svou první a asi nejvýznamnější roli ve filmu si Franco Columbu zahrál po boku Arnolda v dokumentu PUMPING IRON, kde je společně s Arnoldem a Lou Ferrignem hlavní postavou boje o Mr. Olympia 1975. Franco se pak po boku svého slavného přítele objevil v drobnějších rolích i ve filmech BARBAR CONAN, TERMINÁTOR, BĚŽÍCÍ MUŽ a BERETTŮV OSTROV, který stejně jako snímek ANCIENT WARRIORS i produkoval.


7.8.1941
Ollolai, Sardinia, Itálie
30.8.2019
San Teodoro, Sardinia, Itálie
Franco Columbu csfd

One More RoundDreamland: La terra dei sogniAncient WarriorsDoublecross On Costa's IslandTaken AliveBerettův ostrovPřístav zločinuBig Top Pee-weeBěžící mužLast Man StandingPůvabné svalyTerminátorBarbar ConanThe Hustler of Muscle BeachZůstaň hladovýPříběhy ze záhrobíV ulicích San FranciscaArnoldRocky IV: Le coup de poing americainWhy We TrainRaw Iron: The Making of 'Pumping Iron'The ComebackŽelezný SchwarzeneggerHollywood Salutes Arnold Schwarzenegger: An American Cinematheque TributeDon Rickles: Rickles on the Loose


Aktualizace osobnostního profilu Franco Columbu: 1.11. 2023 02:36