Vladimír Morávek 59 let


Vladimír Morávek, český filmový a divadelní režisér, se narodil 9. dubna 1965. Vystudoval JAMU v Brně, obor činoherní režie. V letech 1989 až 1995 spolupracoval s Divadlem Husa na provázku v Brně, kde se režijně podílel např. na hrách 1980 čili Jak Lukáš V. a Sagvan T. vařili dort nebo Maryša. Od r. 1995 pracoval pro Klicperovo divadlo v Hradci Králové (hry Král Lear či Hamlet). Pak se vrací zpět do Brna.

Jako televizní režisér natočil v produkci ČT desítky dokumentárních filmů a pár pohádek. Společně s Janem Budařem napsal scénáře k filmům NUDA V BRNĚ (2003) a HRUBEŠ A MAREŠ JSOU KAMARÁDI DO DEŠTĚ (2005), které také sám režíroval. Kromě toho režíroval i muzikál Excalibur v Divadle Ta Fantastika, a to do roku 2003.


9.4.1965
Moravský Krumlov, Československo
Vladimír Morávek csfd

Bandité pro BaladuHrubeš a Mareš ReloadedHrubeš a Mareš jsou kamarádi do deštěNuda v BrněPřeveliké klanění právě narozenému Jezulátku aneb BetlémVašek Nešika a Šikulka ŠikovnáRasistické historkyKOLOČAVA: Sedm dnů ve stejné řeceUkrajinská čítanka: Ukrajina, davaj, UkrajinaEvropa jedna báseňInventura FebiaStoletí kobryKonec sezóny v divadle KrásaGéniové, blázni, pábitelé: Leo Bacon SlaninaKdo je... Chantal PoullainLabuť a kočička: Jiří Paukert-KuběnaGéniové, blázni a pábiteléJiří Pecha zkouší Krále LearaKdo je...Už rozsvítili lustry...Čechy za oknem smutných dušíPitínskýTřikrát o lásceGEN - Galerie elity národaPles na ProvázkuJak se žijeUplakánekLásky jedné plavovlásky, plavovlásky jedné láskyLeoš aneb Tvá nejvěrnějšíCyrano!! Cyrano!! Cyrano!!Balada pro bandituVišňový sadRaskolnikov: jeho zločin a jeho trestBratři Karamazovi: VzkříšeníAkvabelyStavrogin je ďábelKníže Myškin je idiotRichard III.MaryšaMichelup a montgolfieraBackstage: Švanda dudákChantal Poullain, moje životní odyseaHubert Krejčí - Smrt divadlu!Husa na provázkuFenomén Miloš ŠtědroňAutoškola soběDůměníZdi jsou vysoké a tlustéČesko na provázkuCirkus HavelPo stopách hvězdPortréty: Vladimír Morávek, režisér


Aktualizace osobnostního profilu Vladimír Morávek: 23.4. 2024 18:35