Miroslav Hanuš 60 let


Miroslav Hanuš se narodil roku 1963 v Praze, je Absolvent DAMU 1987. Původně studoval vysokou školu ekonomickou, na přání rodičů studoval obor vnitřní obchod. Právě v době studií na ekonomické škole se Miroslav rozhodl pro kariéru herce. Podle vlastního vyjádření je herec lehce staromódního typu s romanticko-skautskými ideály, které se projevují i v běžném životě potřebou vnášet spravedlnost do okolního dění. Sám nedokáže vysvětlit, co ho vedlo k tomu, aby se po několika spíše náhodných návštěvách dramatického kroužku v LŠU pokusil o přijímací zkoušky na divadelní fakultu. Nepřijali ho, ale s ekonomikou byl stejně konec a po prázdninách se stal kulisákem v Divadle na Vinohradech, kde udělal rychlou kariéru.

Do širokého povědomí diváků se zapsal v seriálu Ulice, kde ztvárňuje postavu radního Antonína Hložánka. Větsinou ale dostává vedlejší a malé role. Momentálně ho můžeme vídat v serialu Případy 1. oddělení.


22.5.1963
Praha, Československo
Miroslav Hanuš csfd

Nikdo mě nemá rádZápisník alkoholičkyBezva zuby na zásnubyVyšehrad: FylmKryštofModelářŠarlatánDomestikPo strništi bosJak básníci čekají na zázrakKaždý milion dobrýNikdy nejsme samiSprávnej dresAndělé všedního dneTři bratřiLáska, soudruhuPřijde letos Ježíšek?LidiceNevinnostPoupataKlub osamělých srdcíZemský ráj to napohledBez tváře...a bude hůřO životRomingVratné lahveVáclavHostelMaryškaParalelní světyMandragoraKoncertMarianUzavřený pavilónVelmi uvěřitelné příběhy J.P.Zlý věkHádání s HadovkouLepší prima denO houslích krále snůSkandál v MilforduO rybáři a rybceZráníRadikální řezIvetaPodezřeníPřípady 1. odděleníStíny v mlze


Aktualizace osobnostního profilu Miroslav Hanuš: 31.10. 2023 12:42