Sutton Foster 49 let


Tato divadelní herečka se narodila 18. března 1975 v Americkém městečku Statesboro v Georgii. V patnácti letech se zúčastnila televizní soutěže Star Search, její účast však proběhla bez výrazného výsledku. Díky tomu se mohla dále plně věnovat studiu. Po promoci (Troy High School) se připojila k turné muzikálu The Will Rogers Follies (režie - Thomas James Tune). Do školy se ještě vrátila, konkrétně na Carnegie Mellon University kde vydržela jeden rok.

V roce 2004 se objevila ve filmu P.S. Nadále pokračovala v kariéře muzikálové herečky (Chess - 2003), za role v Little Women (2005) a The Drowsy Chaperone (2006) byla nominována na ocenění Tony Award (nejlepší herečka v hlavní roli). Objevila se také v televizní show JOHNNY AND THE SPIRITES. V roce 2007 si zahrála Bretovu dívku Coco v seriálu FLIGHT OF THE CONCHORDS. Tentýž rok ztvárnila roli Ingi v muzikálu Young Frankenstein. V současnosti hraje Princeznu Fionu v muzikálu Shrek the Musical za kterou si již odnesla svou druhou Outer Critics Circle Award.

V únoru roku 2009 vyšlo u společnosti Ghostlight Records její první sólové album „Wish" mísící prvky jazzu, popu a Broadwayského kabaretu.


18.3.1975
Statesboro, Georgia, USA
Sutton Foster csfd

GravyThe Angriest Man in BrooklynShrek the MusicalBroadway Under the StarsSolární protipólyRidley Jonesová: Strážkyně muzeaZnovu 20A Million Little ThingsVampirinaDo temnotyInstinctDobrá manželkaGilmorova děvčata: Rok v životěJak prostéAgentura JasnoBunheads


Aktualizace osobnostního profilu Sutton Foster: 25.11. 2023 18:26