Pascal Elbé 57 let


Pascal Elbé (původním jménem Pascal El-Bez) začal svoji hereckou kariéru na divadle. Se svými kamarády napsal dvě úspěšné komedie Charité bien ordonnée (1992) a Tout baigne (1995). Poslední jmenovaná byla v roce 1999 zfilmována, ještě předtím si ale odbyl svou filmovou premiéru v komedii Gérarda Jugnota FALLAIT PAS (1996). Obecně známým se stal díky roli ve filmu PÈRE ET FILS (2003), kde si zahrál jednoho ze tří synů Philippa Noireta. Na filmu se podílel jako spoluscénárista a za svůj výkon získal svou první nominaci na Césara.

V dalším roce se objevil v komedii ROMAINE PAR MOINS 30 vedle Sandrine Kiberlain a zopakoval si spolupráci s režisérkou Cécile Telerman ve snímku QUELQUE CHOSE À TE DIRE. V roce 2010 režíroval svůj první film, drama TÊTE DE TURC, kde si také zahrál jednu z hlavních rolí po boku Roschdyho Zema. Hraje také jednu z hlavních rolí v TV sérii MES PIRES POTES. Jeho zatím posledním snímkem je drama LE FILS DE L'AUTRE (2012).


13.3.1967
Colmar, Haut-Rhin, Francie
Pascal Elbé csfd

Le Petit Blond de la CasbahMa langue au chatTous InconnusOn est fait pour s'entendreRoseJust a gigoloRendez-vous chez les MalawasBrillantissimeOdvrácená tvář Paříže: Záhada na SorbonněVaurienZa šťastný životChacun sa vieKnockLe Mec de la tombe d'à côtéNa stejné notě24 joursPiégéSex v PařížiLes InvinciblesDruhý synLa Cerise sur le gâteauLa solitude du pouvoirRodinné zájmyComme les 5 doigts de la mainTête de TurcMůj život v NeuillyRomaine par moins 30Za všechno může má matkaJen proto, že jsme jiníKřížová palbaMí přátelé, mé láskyOsina v zadkuPoslední zločinProsté srdceMaminčina hlavaOslněni sluncemPoslední gangTrois amisLe Rainbow WarriorLe porte-bonheurNesprávná víraChci se líbitKaktusLes Mauvais joueursManželka mého partneraPoldou na 24 hodinOtec a synovéZávodMargaux Valence: Le secret d'AliceVertiges de l'amourVive nous!Les ParasitesTout baigne!BimbolandXXLChiens ne font pas des chats, LesFallait pas !...Jeux d'influence


Aktualizace osobnostního profilu Pascal Elbé: 16.11. 2023 19:34