Libor Hruška 58 let


Herec a dabér Libor Hruška se narodil v roce 1965. Je syn dabingového režiséra Zdeňka Hrušky a herečky Miluše Dreiseitlové. Má bratra Zdeňka (1971) a sestřenici Lucii Kožinovou (1969), kteří jsou také z herecké branže. Je ženatý s herečkou Kateřinou Seidlovou a maji spolu syna Michala (1988), který také hraje a dabuje.

Divákům bude ale spíš známý Liborův hlas než obličej, protože hodně často dabuje. Mezi tzv. "jeho herce" patří např. Mark Wahlberg, Aaron Eckhart, Kurt Russell nebo Jamie Foxx. Mezi jeho nejzajímavější dabingové příležitosti patří zcela určitě dabing Rodneyho McKaye v seriálu Hvězdná brána: Atlantida. Daboval i skřítka Dobbyho ve filmech o Harry Potterovi. Za dabing Jamie Foxxe ve filmu Ray dostal v roce 2006 nejvyšší možné ocenění v dabingu - Cenu Františka Filipovského. Nejen dabuje, ale i dabing režíruje - už od roku 1999 režíruje dabingu německého akčního seriálu Kobra 11.


27.9.1965
Libor Hruška csfd

Bůh nepřítelŘachandaRekvalifikaceSwingtimeV erbu lviceKrál kolonádAgras 01Máme se rádiStart do protisměruMůj hříšný mužUstláno na čekankáchSpecialistéModrý kódMísto zločinu OstravaKrejzoviOhnivý kuřeRaplV.I.P. vraždyPolicie ModravaPřípady 1. odděleníVyprávějČerná sanitkaLaskavý divák promineČeské stopy na břehu bájného jezera TiticacaBakalářiČardášová JulieV českém zněníKdo to mluví?V Praze bejvávalo blaze


Aktualizace osobnostního profilu Libor Hruška: 2.11. 2023 17:08