Joe Carnahan 54 let


Celým jménem Joseph Aaron Carnahan je americký scénárista, herec, ale v první řadě nezávislý režisér, narozený 9. května 1969. S rodinou žil a vyrůstal v Sacramentu. Vystudoval střední školu Fairfield v Kalifornii. Jeho bratr se také pohybuje ve filmové branži jako scénárista Matthew Michael Carnahan. Je známý především scénáři k filmům KRÁLOVSTVÍ (2007) a NA ODSTŘEL (2009).

V roce 2008 si dal Carnahan pauzu od režie a pustil se do psaní scénářů. Na svém kontě má scénáře k filmům jako HRDOST A SLÁVA, nebo pokračování SEJMI ESO 2. Poté co napsal scénář k akční komedii A-TEAM (2010), rozhodl se vrátit k režii tohoto dobrodružného snímku o bývalých členech elitní armádní jednotky ve které hlavní roli ztvárnil Liam Neeson. V brzké době bude mít premiéru jeho nejnovější filmový příspěvek. V Kanadě natočené drama THE GREY, ke kterému kromě režie a scénáře obstaral i produkci, v hlavní roli se objeví opět Liam Neeson.

Ve svých filmech rád do rolí obsazuje hudební hvězdy jako Busta Rhymese (NARKOTIKA), Aliciu Keys, či rapera Commona (oba SEJMI ESO). Je velkým fanouškem anglického fotbalového klubu Manchesteru United.


9.5.1969
Sacramento, California, USA
Joe Carnahan csfd

UnchartedV obleženíMistrovská úroveňMizerové navždyEl ChicanoPřání smrtiŠoférMezi vlkyA-Team: Poslední miseHrdost a slávaSejmi esoNarkotikaBlood, Guts, Bullets and OctaneKarate RaiderVe službách CIAČerná listinaTaco HeavenFive Against a BulletFacelessThose Who KillThe Hire: TickerO životWheelmanActive ShooterJourney to SundanceOut of PrintIn the Master's Shadow: Hitchcock's LegacyPure Cinema: Through the Eyes of the MasterThe Long Shadow of Dirty HarryDeck-A-Rep: The True Nature of Rick Deckard


Aktualizace osobnostního profilu Joe Carnahan: 4.11. 2023 17:05