Norman Reedus 55 let


Místem jeho narození je Florida, odkud v mladém věku odcestoval do světa. Po životních zkušenostech v Londýně a Japonsku se vrátil zpět do Spojených států. Živil se různými pracemi včetně zpravování motocyklů. Známou tváří se stal díky propůjčení svého těla pro oblečení značky Prada. Bez hereckých zkušeností vklouzl do světa filmu rolí nájemného vraha ve snímku SIX WAYS TO SUNDAY (Šest cest k neděli) a del Torově MIMIC, oba v roce 1997. O rok později uplatnil svou tvář, pomocí které dokáže napodobit výraz loudícího psa, a ztvárnil záhadného cizince v nezávislém DARK HARBOR (Temný přístav) s Alanem Rickmanem. Zápornou roli si užil i do třetice v thrilleru Joela Schumachera 8MM (1999).

Z šedi bezvýznamných vedlejších rolí ho vytáhl až v roce 2002 jeho starý známý Guillermo del Toro jako režisér filmu BLADE 2, ve kterém Norman rozšířil sérii záporných rolí o podrazáckého pomocníka hlavní postavy. V letech 2003 – 2004 si držel svůj standart průměrnými filmy jako OCTANE, TOUGH LUCK a ANTIBODIES. Svůj nesporný herecký talent a velké charisma předvedl ve spolupráci s Johnem Carpenterem na epizodě CIGARETTE BURNS pro první sérii horrového seriálu MASTERS OF HORROR (2005). Naposledy se mihnul v mafiánském AMERICAN GANGSTER (2007) Ridleyho Scotta. S  Helenou Christensen mají syna Minuse Luciena, který se narodil v matčině rodném Dánsku.


6.1.1969
Hollywood, Florida, USA
Norman Reedus csfd

BallerinaMotorkářiTriple 9Bláznivá dovolenáPovětříSkyŠoférIron Man: Vzestup technikyPawn Shop Chronicles: Historky ze zastavárnySunlight Jr.Hello HermanNight of the TemplarKonspirátorMeskadaTajemný cizinecPokrevní bratři 2Prokletí domu slunečnic 2Symptom Pandorum39Cadillac RecordsHledá se hrdinaRed CanyonAmerický gangsterMoscow Chill13 GravesZločinAntikörperNěco jako láskaTa známá Bettie PageUntil the Night漢方道Horký prachyKiller QueenNobody Needs to KnowOktanový kultBlade 2Divoká krevLusterBeatNickovéFámaKdo seje zloKrvavé tajemstvíSand8 MMLet the Devil Wear BlackPokrevní bratřiAni mě nehneDavis Is DeadI'm Losing YouTemný přístavFloatingMimicSix Ways to SundayThe Walking Dead: Daryl Dixon


Aktualizace osobnostního profilu Norman Reedus: 31.10. 2023 08:37