Victor Jory (1902 - 1982)


Victor Jory byl kanadský herec. Vždy byl rozvážné povahy. Právě proto mohl sloužit jako mladý u vojenské služby. Poté cestoval s kočovnými divadly a ještě před svým prvním debutem se objevil také na Brodwayi.

Potom měl zase horší léta, ale v roce 1960 se to napravilo romancí s Marlonem Brandem a Joanne Woodward Sestup Orfeův. Snad jeho první vedoucí úloha nastala v též úspěšném snímku, a to v dramatu Divotvůrkyně. Ovšem jeho nejznámější role vzešla až v jeho sedmdesáti jedna letech, a to ve vězeňském dramatu Motýlek, kde si zahrál po boku Steva McQueena a Dustina Hoffmana roli indického šéfa.

Victor Jory zemřel 12. února 1982 ve věku 79 let na infarkt. Jory měl jednu manželku Jean Inness Jory a rozdělila je až její smrt v roce 1978. Vzali se v roce 1928. Jory měl také dvě děti, syna a dceru. Victor Jory má dosud hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy na adrese 6605 Blvd.


23.11.1902
Dawson City, Yukon, Kanada
12.2.1982
Santa Monica, California, USA
Victor Jory csfd

The Puppetoon MovieHoralovéPowerDevil Dog: The Hound of HellKino: The Padre on HorsebackPerilous VoyageBoy Who Talks to Whales, TheBonanza - Ride the WindFrasier, the Sensuous LionMotýlekPoslední bojovníkA Time for DyingMackennovo zlatoJigsawWho Has Seen the Wind?Podzim CheyennůDivotvůrkyněSestup OrfeůvThe Last Stagecoach WestThe Man Who Turned to StoneBlackjack Ketchum, DesperadoDeath of a ScoundrelManfishMoby DickSabakaÚdolí králůCat-Women of the MoonThe Man from the AlamoFlaming FeatherSon of Ali BabaToughest Man in ArizonaCave of OutlawsThe HighwaymanThe CaptureThe Cariboo TrailA Woman's SecretCanadian PacificFighting Man of the PlainsSouth of St. LouisThe Gallant BladeThe Loves of CarmenBar 20Buckskin FrontierColt ComradesHoppy Serves a WritPower of the PressThe KansanThe Leather BurnersZáhadný hostShut My Big MouthTombstone, the Town Too Tough to DieBad Men of MissouriBorder VigilantesCharlie Chan in RioJezdci z TimberlineTajemství Osamělého vlkaThe Stork Pays OffWide Open TownCherokee StripGirl from Havana


Aktualizace osobnostního profilu Victor Jory: 17.11. 2023 17:54