Monica Guerritore 66 let


Monica Guerritore je rodačkou z italského Říma. Narodila se 5.1.1958. Monica je především divadelní herečkou, která sklízí úspěchy v mnoha představeních a v těch nejžádanějších rolích jako Lady Macbeth, Ofélie, Madame Bovary, Carmen nebo Dáma s kaméliemi.

Ve filmu se po té často Monica objevuje v erotických dramatech jako byly například SCANDALOSA GILDA (1985), kde se žena, která zjistí manželovu nevěru sama vydává na cestu „sexuálního“ poznání. SENSI (1986) a role Vittorie, tajemné ženy udržující vztah s hlavním hrdinou Manuelem Zanim ( hlavní role i režie Gabriele Lavia ). V témže roce přichází film BENÁTSKÁ NOC (LA VENEXIANA) z období šestnáctého století, kde ztvárňuje Valerii, jednu ze dvou žen s nimiž hlavní hrdina Giulio prožije noc vášní a erotiky. Krásnou ženu Silvii jež propadne planoucí vášní k mladému muži ztvárnila roku 1998 ve snímku FEMMINA. Drama plné vášní je i snímek z roku 1996 LA LUPA. Ve filmu MUTANDE PAZZE (1992) hraje Amalii, jednu ze čtyř dívek, které se snaží prosadit v show businessu.

V roce 1997 obdržela David di Donatello Awards jako nejlepší herečka za roli Finy ve filmu LA LUPA (1996). UN GIORNO PERFETTO (2008) je snímek oceněný na MFF v Benátkách roku 2008, zde ztvárnila roli Mary. Velkým úspěchem je film LA BELLA GENTE (2009), kde hraje psycholožku Susannu. Po jejím boku zde hraje Antonio Catania. Film je velice kladně přijat zejména ve Francii.

Jedním z posledních velkých úspěchů je divadelní hra MI CHIEDETE DI PARLARE..., jejímž autorem, režisérem, výtvarníkem i kostymérem je sama Monica Guerritore, která také samozřejmě hraje hlavní roli (Oriana Fallaci).


5.1.1958
Řím, Lazio, Itálie
Monica Guerritore csfd

GirasolIFemminile SingolareThe ExecutrixTuttappostoPuoi baciare lo sposoTrilussa - Storia d'amore e di poesiaSabato, domenica e lunedìTo, o čem se nemluvíLa peggior settimana della mia vitaSvatý AugustinLa Bella GenteBezvadný denIl seme della discordiaLiberarsi - Figli di una rivoluzione minoreSandrine nella pioggiaExodusFuga con MarleneQuesto amoreRetour aux sourcesScene da un matrimonioL'amore oltre la vitaFemminaLupa, LaMutande pazzeStrana la vitaBenátská nocSensiFotografando PatriziaScandalosa GildaIl principe di HomburgKouzelné plátnoIo con te non ci sto piùPiù bello di così si muoreBosco d'amoreOmbreUomini e noAmo non amoIl giardino dei ciliegiOdumírání láskyStato interessanteUspěchaný mužDámy a pánové, dobrou nocLa prima volta sull'erbaLehký hříchKrátká dovolenáIngannoSperavo de morì primaVita da CarloNon uccidere


Aktualizace osobnostního profilu Monica Guerritore: 26.3. 2024 14:57