Marta Etura 45 let


Televizní a filmová herečka Marta Etura Palenzuela se narodila 28. října 1978 v San Sebastiánu. Již v 17 letech studovala herectví pod vedením Cristiny Rote. Absolvovala taneční workshop, kromě mateřštiny hovoří plynně anglicky a francouzsky, což ji v kombinaci s výrazným hereckým nadáním etablovalo mezi nejúspěšnější současné hvězdy ve Španělsku.

Křehká kráska boduje i na divadelní scéně. V sezóně 2008-2009 hrála Ofélii v Shakespearově Hamletovi (nominace na nejlepší herečku Teatro de Rojas), v roce 2011 Antigonu v Sofoklesově Antigoně na festivalu divadelní klasiky v Méridu. Jejím partnerem je herecký kolega Luis Tosar. Seznámili se při práci ve filmu TRECE CAMPANADAS (2002) a od té doby spolu tvoří herecký i soukromý pár. Herečka je také nositelkou zvláštní ceny The Shooting Stars Award (Berlín 2006) udělované organizací European Film Promotion každoročně mladým evropským umělcům.


28.10.1978
Donostia-San Sebastián, Guipúzcoa, País Vasco, Španělsko
Marta Etura csfd

El color del cieloOběť bouřiDědictví kostíEl guardián invisibleKalebegiakMuž tisíce tváříHablarSexo fácil, películas tristesLos últimos díasPresentimientosNic nás nerozdělíEvaZatímco spíšCela 211 - Vězeňské pekloFlores negrasSedm minutNěkde v poušti13 růžíCasual DayRemakeVšechny polohy láskyAbys na mne nezapomnělFrío sol de inviernoLa vida que te esperaMezi životem a snem¡Hay motivo!El caballero Don QuijoteNijaký životTrece campanadasSin vergüenzaVyslanciEl incidenteLa sonata del silencioVientos de aguaLa vida de RitaRaquel busca su sitioActricesFangoria - ElectricistasTaxi?¡Atención obras!Noche HacheEl clubVersión españolaCorazón de...Continuarà...El magacineLo + plusCinema 3Lucía


Aktualizace osobnostního profilu Marta Etura: 25.4. 2024 09:30