Karen Mok 53 let


Karen Mok se narodila 2. června 1970 v Hongkongu jako Karen Joy Morris smíšenému páru. Otec je napůl Velšan a Číňan, matka z jedné poloviny Číňanka, z jedné čtvrtiny Němka a Íránka. Jako mladá odjíždí do Itálie studovat italskou literaturu na školu poblíž Terstu a později přechází na Londýnskou univerzitu. Hovoří plynně italsky, francouzsky, anglicky, mandarínsky a kantonsky.

Poprvé se objevuje ve filmu Seven Warriors (1989) slavného Samma Hunga, ale teprve film Tigers, the Legend of Canton (1993) znamená setkání s lidmi kolem režiséra Leeho Lika Chiho a tím osudové setkání se Stephenem Chowem. Hned rok poté je obsazena do jedné z hlavních rolí filmu A Chinese Odyssey (1994), který nastartoval její kariéru.

Všímá si ji Wong Kar Wai a získává další roli v jeho filmu Fallen Angels (1995), kde ji můžete rozpoznat v roli blondýnky, za kterýžto výkon získává hongkongskou filmovou cenu za nejlepší vedlejší roli. To ji katapultuje do nejvyšší herecké ligy. Objevuje se po boku takových hvězd jako je Jet Li, Leslie Cheung, Jordan Chan či Eric Kot. Ale hlavně díky vztahu se Stephenem Chowem se objevuje v sedmi jeho filmech, což je více než kterákoliv jiná herečka. Po pěti letech se však jejich cesty rozešly filmem King of Comedy (1999) a krátce se spojily Kareniným cameem ve veleúspěšném Shaolin Socceru (2001).

Další přelom zaznamenala v roce 2002 filmem Smrtící andílci, kdy se díky Coreyovi Yuenovi dostává ze spíše komediálních rolí do akční polohy. Natáčí několik vcelku úspěšných akčních filmů s Jackiem Chanem a celé toto období vrcholí v roce 2004 filmem Cesta kolem světa za 80 dní, kde ztvárnila jednu ze záporných postav.


2.6.1970
Hong Kong, Hongkong
Karen Mok csfd

A Chinese Odyssey: Part ThreeMistr hypnózySi jou ťi č' ta nao tchien kungBetter and BetterMuž taičiDong cheng xi jiu 2011The Law of AttractionDu la la sheng zhi jiYi lu you niLhong tor taiMi guoLao gang zheng zhuanSi da tian wangLong dao qi yuanTong meng qi yuanCesta kolem světa za 80 dníNávrat drakaKrotitelé upírůBan gong shi you guiSmrtící andílciZhu ba da lian mengJiu long bing shiJue shi hao braShaolin fotbalLung fengCesta na trůn komedieXin dong97 Gu huo zi: Zhan wu bu shengChu chan lian hou de er ren shi jieRe xue zui qiangSuan si caoWo ai chu fangBůh kuchyněGu huo nu zhi jue zhan jiang huGu huo zai 3: Zhi shou zhe tianPolicejní elitaSe qing nan nuSi mian xia waWang Jiao de tian kong 2: Man shao yiČerná maskaHui hun yeJiu shi shen gunPadlí anděléXi you ji da jie ju zhi xian lu qi yuanXi you ji di yi bai ling yi hui zhi yue guang bao heChing guan nan shenGuang Dong wu hu: Tie quan wu di Sun Zhong ShanIn the Mood for DoyleLove Under the SunFrom Ashes to Asheswkw/tk/1996@7'55''hk.net


Aktualizace osobnostního profilu Karen Mok: 29.3. 2024 23:18