John Agar (1921 - 2002)


John George Agar byl americký herec, později ve své kariéře především béčkových filmů. Po boku Johna Waynea hrál ve válečném filmu SANDS OF IWO JIMA /1949/, ve westernu FORT APACHE /1948/ a v dalším westernu SHE WORE A YELLOW RIBBON /1949/. Jak už bylo výše zmíněné, následovaly béčkové filmy jako sci-fi TARANTULA /1955/, další sci-fi THE MOLE PEOPLE /1956/, sci-fi THE BRAIN FROM PLANET AROUS /1957/, western FLESH AND THE SPUR /1957/ aj. S Lucille Ball hrál ve filmu THE MAGIC CARPET /1951/.

Byl prvním manželem Shirley Temple v letech 1945 – 1949. Spolu hráli ve westernu Fort Apache a v dramatu ADVENTURE IN BALTIMORE /1949/. Jejich pětileté manželství jim přineslo dceru Lindu Susan Agar, která byla později známa jako Susan Black, jež převzala jméno po svém otčímovi Charlesi Aldenovi Blackovi. Po rozvodu s Temple se Agar žení v roce 1951 s modelkou Lorettou Barnett Combs. Spolu zůstali až do její smrti v roce 2000. Měli spolu dva syny, Martina Agara a Johna G. Agara III.

Byl zmíněn v písni Franka Zappy "The Radio is Broken" na albu The Man From Utopia /1983/. Agar zemřel 7.dubna 2002 v Burbanku v Kalifornii na komplikace spojené s rozedmou plic. Byl pohřben vedle své ženy na hřbitově Riverside National Cemetery v Riverside v Kalifornii.


31.1.1921
Chicago, Illinois, USA
7.4.2002
Burbank, California, USA
John Agar csfd

The Naked MonsterBody Bags: Historky z márniceInvaze do soukromíDokonalá nevěstaPlod nociStrachMiracle MilePerfect VictimsAttack of the B Movie MonstersDivided We FallMr. No LegsKing KongHow's Your Love Life?Velký JakeJohn ChisumNeporaženíDobyvatelé peklaKletba tvora z bažinMasakr na svatého ValentýnaNight FrightJohnny RenoWacoWomen of the Prehistoric PlanetZontar: Útočník z VenušeYoung FuryLaw of the LawlessStage to Thunder RockOf Love and DesireThe Young and the BraveHand of DeathJourney to the Seventh PlanetFall GirlRaymieDestination SpaceInvisible InvadersAttack of the Puppet PeopleCavalry CommandFrontier GunJet AttackDaughter of Dr. JekyllJoe ButterflyRide a Violent MileThe Brain from Planet ArousFlesh and the SpurStar in the DustThe Mole PeoplePomsta netvoraTarantuleThe Lonesome TrailZadrž ten úsvitNávnadaShield for MurderThe Golden MistressThe Rocket ManMan of ConflictWoman of the North CountryAlong the Great DivideThe Magic CarpetBreakthroughAdventure in Baltimore


Aktualizace osobnostního profilu John Agar: 18.2. 2024 07:15