Michael Chaplin 78 let


Michael John Chaplin je americký herec a spisovatel. Je druhým dítětem a nejstarším synem ze čtvrtého a posledního manželství Charlieho Chaplina s Oonou O'Neill. Jeho sourozenci jsou Christopher Chaplin, Victoria Chaplin, Josephine Chaplin, Eugene Chaplin aJane Chaplin.

V polovině 60. let Chaplin podepsal knižní smlouvu s britským vydavatelem Leslie Frewinem na vydání jeho autobiografie „I Couldn't Smoke The Grass On My Father's Lawn“, kterou napsal společně s Tomem Merrinem a Charlesem Hamblettem. Jednalo se o hippie memoáry dospívajícího chlapce o drogách a vzpouře proti světoznámému otci.

Před jejím vydáním podal Chaplin soudní příkaz, aby zabránil jejímu zveřejnění, s odůvodněním, že by měla škodlivý dopad na něj a jeho rodinu. Soudci odvolacího soudu příkaz zrušili s odůvodněním, že Chaplinova smlouva je závazná, protože z vydání díla měl prospěch, neboť odstartovalo jeho spisovatelskou kariéru. Byl správcem majetku svého otce.


7.3.1946
Santa Monica, California, USA
Michael Chaplin csfd

Balíček plný láskyThe Sandwich ManPromise Her AnythingKrál v New YorkuSvětla rampPo stopách Charlieho ChaplinaChaplin bez maskyUn jour, une histoireChaplin Today: A King in New YorkCharlie Chaplin - Les années suissesCharlie: Život a dílo Charlese Chaplina


Aktualizace osobnostního profilu Michael Chaplin: 31.10. 2023 02:52