Jean-Jacques Moreau 77 let


Francouzský herec a představitel výhradně vedlejších rolí ve filmu Jean-Jacques Moreau se narodil v roce 1947. Jeho cesta k herectví vedla mírnou oklikou – původně chtěl být malířem pokojů, což se mu v jeho prvním zaměstnání splnilo jen částečně, když se začal živit jako výtvarník dekorací v divadle. Když se pak stalo, že při jedné zkoušce chyběl herec, Moreau se díky své výborné paměti naučil roli a začal hrát. Ve dvaceti letech se tak jeho novým povoláním stalo herectví, kterému se věnuje dodnes. Poprvé se představil ve hře Bertolta Brechta Vidění Simony Machardové v roce 1967 na jevišti Théâtre de la Commune. Poté vystřídal několik dalších pařížských scén, pohyboval se jak v dramatu, tak i v komediálním žánru, hrál v kusech klasiků i moderních autorů. V roce 2000 byl nominován na prestižní Molièrovu cenu za svůj výkon v představení Mort accidentelle d'un anarchiste, v němž hrál na jevišti Théâtre de La Bruyère.

Poměrně hodně točil Moreau pro film ještě v osmdesátých letech, postupně se ale těžiště jeho práce přesouvalo na televizní obrazovky. Také s televizí pracoval od počátku 70. let, hrál v televizních filmech různých žánrů, příležitostně se uplatnil i jako scénárista, v posledních letech televizní tvorba v jeho filmografii dominuje. I u nás jsme jej vidět v několika kriminalistických seriálech, například KOMISAŘ MOULIN (Commissaire Moulin, v jedné epizodě z roku 2001), JULIE LESCAUTOVÁ (Julie Lescautová, taktéž jeden díl z roku 2001) nebo KOMISAŘ NAVARRO (Navarro, dva díly z let 1991 a 2003). Zatím poslední Moreauovou rolí je postava otce hlavní hrdinky v televizním dvoudílném kriminálním filmu AGÁTA VS. AGÁTA (Agathe contre Agathe, 2007), který byl také uveden na našich televizních obrazovkách. V neposlední řadě je nutno připomenout, že Jean-Jacques Moreau patří také k významným osobnostem francouzského dabingu.


4.2.1947
Jean-Jacques Moreau csfd

Douze hommes en colèreČerná VenušeAgáta vs. AgátaKomisař Moulin: Křehké XZakázaná vášeňLa Passe MontagneLa BougeotteSur un air de mamboDouce FranceLes louvesLes ténorsVagabondPlaisir d'amourDuoLa Campagne de CicéronCinq jours en juinJeniec EuropyLa VouivreBaby BluesL'Énigme des sablesMůj přítel zrádceNaléhavý případPodivná policieUne vie comme je veuxSedmý terčLe Retour de Christophe ColombDivaRends-moi la clé!Život jde dálRána deštníkemCoco la Fleur, candidatIls sont fous ces sorciersJeden hot a druhý čehýLa Jument vapeurLes Petits câlinsRobert MacaireVas-y mamanHerbie jede rallyeLes RebellesStepující stonožkaUn amour de sableZvířeBerthePřípadný sňatek možnýAť začne slavnost...Bez problémuLa Soupe froideNávrat sedmé rotyVelké prostředkyCadoudalLíbám Tě, v pondělí jsem tadyVoltaire's FolliesLe Mariage a la modeQuelques messieurs trop tranquillesRabín JákobVelké city dělají dobrou chuťTehdy nám bylo dvacetByl jednou jeden policajtJulie Lescautová


Aktualizace osobnostního profilu Jean-Jacques Moreau: 24.2. 2024 18:47