Robinson Stévenin 43 let


Robinson Stévenin se narodil 1. března 1981 do rodiny Jean-Francoise Stévenina, významného francouzského herce a režiséra. Díky tomu odstartovala herecká kariéra malého Robinsona již v pěti letech, kdy debutoval ve filmu svého otce DOUBLE MESSIEURS (1986).

Širšímu publiku se představil v roce 1999 v roli darebáka Laurenta s tváří anděla, který svede mladou dívku a ta pod jeho vlivem spadne do tenat nucené prostituce ve filmu MAUVAISES FRÉQUENTATIONS. Ocenění odborné veřejnosti na sebe nenechalo dlouho čekat, v roce 2002 získal Robinson Stévenin Césara za herecký výkon ve snímku MAUVAIS GENRE v režii Francise Giroda. V roce 2003 si zahrál ve hvězdně obsazeném filmu LA PETITE LILI, kde se objevill po boku N. Garcii, L.Sagnier či B.Girardeau. Rok 2006 přinesl hned tři dramatické role pro R.Stévenina. Nejdříve se setkal před kamerou s O.Gourmetem v historickém dramatu MON COLONEL, následně v dramatech TRANSE a C´EST BEAU UNE VILLE DANS LA NUIT.

V roce 2009 zasvětil Robinson Stévenin své herecké umění opět televizní tvorbě, vedle malých rolí v minisérii MALÉ RODINNÉ VRAŽDY a seriálu AU SIECLE DE MAUPASSANT: CONTES ET NOUVELLES DU XIXEME SIECLE, si zahrál hlavní roli v televizním filmu L´ÉCOLE DU POUVOIR. Na plátnech kin bylo možné jej spatřit v roli jednoho ze židovských odbojářů v Paříži za druhé světové války vedených charismatickým Missoukem Manouchianem v podání Simona Abkariana.


1.3.1981
Lons-le-Saunier, Jura, Francie
Robinson Stévenin csfd

Et la fête continueGloria MundiIsabelleLa VillaFui banqueroAnton Tchékhov 1890Les BrigandsNeuf jours en hiverUne histoire de fouLe Renard JauneSilence des églises, LeHénaut présidentLes Pirogues des hautes terresLe Secret de l'enfant fourmiSněhy KilimandžáraLes Amants naufragésArmáda zločinuL'école du pouvoirSur ta joue ennemieBluesbreakerHerečkyC'est beau une ville la nuitMon colonelTranseJeho bratrLa petite LiliDeuxMischkaMauvais genresMauvaises fréquentationsFemme du pêcheur, LaLe bel été 1914Láska je dětská hraLucasKrizeLa Révolte des enfantsUn ballon dans la têteIls n'avaient pas rendez-vousStíny smrtiVisionsL'Homme que j'ai condamnéLa PromesseLa MantePolicajtka BarbieProfil zločinu


Aktualizace osobnostního profilu Robinson Stévenin: 3.11. 2023 03:31