Serge Nubret (1938 - 2011)


Vynikajicí kulturista a herec Serge Nubret se narodil na ostrově Guadeloupe v souostroví Malé Antily v Karibiku. Dětství prožil s rodiči na tomto ostrově, ale již ve 12 letech se odstěhoval do Francie, kde měl lepší příležitosti ke vzdělání než na svém rodném ostrově. Právě při studiu ve Francii v sobě Serge objevil nadání pro sport. Zpočátku se věnoval atletice, později ho ale uchvátila kulturistika, která právě prodělávala období velkého rozkvětu. Serge se své první soutěže zúčastnil v roce 1958, když vyhrál titul Mr. Guadeloupe. Právě tímto vítězstvím odstartovala kariéra jednoho z nejlepších kulturistů šedesátých a sedmdesátých let.

Serge ovšem nebyl jen výborným kulturistou, ale díky své postavě dostal i několik rolí ve filmu. Jednou z jeho nejvýznamnějších rolí je účast v kultovním kulturistickém dokumentu PUMPING IRON, kde měl dokonce původně místo Lou Ferrigna hrát jednu z hlavních roli. Serge se však nespokojil s honorářem, který mu tvůrci nabídli, a požadoval za svou účast francouzská distribuční práva k filmu. Toto však tvůrci dokumentu odmítli a tak se Serge objevuje na scéně pouze jako jeden ze závodníků. Serge si dále zahrál nepříklad ve filmech CÉSAR A ROSALIE po boku Romy Schneiderové nebo PROFESIONÁL s Jean Paul Belmondem.


6.10.1938
Anse-Bertrand, Guadeloupe, Francie
19.4.2011
Pierrefitte-sur-Seine, Seine-Saint-Denis, Francie
Serge Nubret csfd

ProfesionálBudeme hubnout společněLa Part du feuLes Demoiselles à péageNemožné? Neznáme!César a RosalieUn condéSedm červených baretůDer Fluch des schwarzen RubinLidé z ménilmontantGoliath e la schiava ribelleArrivano i titaniHříchySérie noirePetit déjeuner comprisDobrodružství Toma SawyeraSalle n° 8Železný Schwarzenegger


Aktualizace osobnostního profilu Serge Nubret: 24.3. 2024 20:51