Jill Scott 52 let


Jill Scott se narodila čtvrtého dubna roku 1972 ve Filadelfii v Pensylvánii. Je to známá americká zpěvačka hip-hopu, R&B, soulu, neo soulu či jazzu a herečka, skladatelka a básnířka, která vyhrála prestižní cenu Grammy.

Přesto všechno ale dostávala různé nabídky do filmů, seriálů, nebo pořadů, z nichž mnohé odmítla. Proto jako herečku ji známe až z pozdější doby a to konkrétně z roku 2007, kdy byla angažována do snímku Hounddog jako velká máma Thornton a později téhož roku i do Why Did I Get Married?.

Dozajista musela slavit velký úspěch, protože o rok později o ni projevily zájem světově populární televizní stanice BBC a HBO, které ji zajistily mnohé účasti v seriálech z jejich produkce, čímž jí způsobily ještě větší popularitu, než měla doposud.

Mohli jsme si ji tak povšimnout třeba v seriálu Law & Order: Special Victims Unit nebo remaku Steel Magnolias.


4.4.1972
Filadelfie, Pennsylvania, USA
Jill Scott csfd

The Outlaw Johnny BlackHighway to HeavenFlintLove Beats RhymesS tímto prstenemGet On Up - Příběh Jamese BrownaSecond SightStárnoucí gigoloVýdejna zavazadelOcelové magnólieSins of the MotherWhy Did I Get Married Too?HounddogProč jsem se jen ženilDlouhá cesta zpátkyThe First Wives ClubBlack LightningHranice nemožnéhoBlack PantherZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiVůně KalahariGirlfriendsBlack Hollywood: 'They've Gotta Have Us'Made in AmericaDiary of a Decade: The Story of a MovementSeptember in Brooklyn: The Making of Block PartyBroadway's BestLupe Fiasco feat. Jill Scott - Daydreamin'Jill Scott - Gettin' in the WayOscar 202251st NAACP Image AwardsGMA3: What You Need to KnowKnihovničkaHollywood Insider2015 Soul Train AwardsThe Meredith Vieira ShowThe Arsenio Hall Show43rd NAACP Image AwardsSteve HarveyThe BET Honors 2012Nobel Peace Prize Concert41st NAACP Image Awards


Aktualizace osobnostního profilu Jill Scott: 10.10. 2023 20:58