Lukáš Jůza 45 let


Lukáš Jůza se narodil 3. 4. 1979 v Karlových Varech, kde také dospěl a vystudoval gymnázium. V mládí se závodně věnoval běžeckému lyžování.

První filmovou příležitost mu dala Irena Pavlásková ve filmu Bestiář. Zahrál si v něm jednoho z partnerů hlavní hrdinky. Do menší roličky ho pak Pavlásková obsadila i ve svém dalším snímku Zemský ráj to napohled.

Na plátnech kin bychom ho měli vidět i v chystaných filmech 8 hlav šílenství a Poslední z Aporveru. Hlavní mužskou roli si zahrál v krátkém filmu Hlavní chod, vítězi soutěže „Prague 48 Hour Film Project 2012", který byl úspěšný a získal několik ocenění i na světovém finále této soutěže, festivalu Filmopalooza 2013, v Los Angeles.

Herecké příležitosti dostává čím dál častěji také v televizi. Vedle nekonečných seriálů jako třeba v Ordinaci v růžové zahradě účinkoval i v počinech kvalitnějších, např. v Comebacku, Cirkusu Bukowsky a zřejmě jeho největší rolí byl Gorazd v doku-dramatu Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů.


3.4.1979
Karlovy Vary, Československo
Lukáš Jůza csfd

Poslední z AporveruMazel a tajemství lesaPastSněží!8 hlav šílenstvíDítě číslo 44FotografCyril a Metoděj – Apoštolové SlovanůZemský ráj to napohledPohádkové počasíV hlavní roliBestiářChlapDáma a KrálOdznak VysočinaPoldaSpecialistéSvět pod hlavouŽivot a doba soudce A. K.AtentátTři mušketýřiCirkus BukowskySvatby v BenátkáchCyril a Metoděj - Apoštolové SlovanůSanitka 2


Aktualizace osobnostního profilu Lukáš Jůza: 1.11. 2023 14:12