Ken Weatherwax (1955 - 2014)


Kenneth Patrick Weatherwax byl americký dětský herec, nejlépe známý jako Pugsley Addams ze seriálu Addamsova rodina (1964). Jeho teta byla herečka a tanečnice Ruby Keeler, zatímco jeho nevlastní bratr, Joey D. Vieira, hrál „Porkyho“ v prvních třech sezónách Lassie pod uměleckým jménem Donald Keeler. Jeho strýc a teta byli Frank a Rudd Weatherwaxovi. trenéři a majitelé prvního psa, který ztvárnil roli Lassie.

V 17 letech vstoupil do armády. V roce 1977 si zopakoval roli Pugsleyho ve filmu Halloween with the New Addams Family, ve kterém hrála původní sestava seriálu. Film zcela nepoustil, pracoval za kamerou jako grip a stavitel kulis ve filmovém studiu. S Lisou Loring, která hrála jeho malou sestřičku Wednesday, se nadále příležitostně objevoval na akcích souvisejících s Addamsovou rodinou. Zůstali celoživotními přáteli až do Weatherwaxovy smrti.

Weatherwax zemřel 7. prosince 2014 na infarkt ve svém domě ve West Hills v Kalifornii ve věku 59 let a je tak dalším z představitelů seriálové Addamsovy rodiny, které Gomez Addams (John Astin) přežil. Zaměstnanci muzea Dearly Departed Tours & Artifact shromáždili finanční prostředky na pohřbení Weatherwaxe na hřbitově Valhalla Memorial Park v Severním Hollywoodu. Část jeho ostatků je uložena v muzeu Dearly Departed Tours & Artifact Museum.


29.9.1955
Los Angeles, California, USA
7.12.2014
Los Angeles, California, USA
Ken Weatherwax csfd

Halloween with the New Addams FamilyThe Addams FamilyRodina AddamsovaAmerická 60. létaCarolyn Jones: Morticia and MoreChild Stars: Then and Now


Aktualizace osobnostního profilu Ken Weatherwax: 3.3. 2024 21:35