Omar Sy 46 let


Francouzský herec a komik Omar Sy se narodil 20. ledna 1978 v Trappes, Francie. Jeho matka je původem Mauretánka a otec Senegalec je potomkem tradičních pastýřů, tzv. Peuls. Svou kariéru začal v letech 1996-1997 na rádiových vlnách Rádia Nova, kde se setkal s budoucím sparing partnerem a přítelem Fredem Testotem. Spolupracoval s komikem Jamelem Debbouzem a duem Eric et Ramzy. Ve studiu soukromého Canal+ později vzniklo duo Omar et Fred, které časem díky programu Le Visiophone postaveném na parodii a frašce, vytvořilo řetězec komického vystupování v televizi. Vysílání se setkalo s obrovským diváckým nadšením a Omarovi se otevřely dveře do světa umění dokořán.

Svůj hlas Omar propůjčil několika animovaným postavičkám, mj. Zipovi v herní legendě TOMB RAIDER LEGEND (2006), ovci v animáku FRERE DES OURS (2004), Jimmymu v minisérii LES MULTIPLES (2006), Snowovi ve francouzské verzi ARTHUR A MALTAZARDOVA POMSTA (2009), Narbé v LASCARS (2009), Fishovi v komediální sérii FISH'N CHIPS (2011).

Letošní výhra, kterou Omar vyfoukl žhavému kandidátu na tuto cenu, oskarovému Jeanu Dujardinovi, znamená vrcholnou reklamu a nový směr v jeho dosavadní kariéře. V připravované sportovní komedii LES SEIGNEURS (2012) vystoupí v hlavní roli bývalého fotbalisty, v komedii DE L'AUTRE CÔTÉ DU PÉRIPH (2012) taktéž v hlavní roli. V roce 2013 bude hrát po boku Audrey Tautou ve fantasy dramatu L'ECUME DES JOURS o problematice nemoci ženy, způsobené rostoucí květinou v plicích.

Herec je od roku 2007 ženatý s Hélène, mají spolu čtyři děti. Veselý a hravý ebenový „pastýř“ s porcelánovým úsměvem přinesl do zábavných pořadů nové prvky v oblasti humoru. Jasným důkazem je nedávné divácké zvolení 3. nejoblíbenější osobností, hned po francouzských ikonách Yannicku Noahovi a Zinedine Zidanem.


20.1.1978
Trappes, Yvelines, Francie
Omar Sy csfd

The KillerThe Book of ClarenceJurský svět: NadvládaOtec a synZase nepoužitelníLes MéchantsNa černoNoční směnaVolání divočinyZapomenutý princSněžná melaVlčí voláníPolicajt z PařížeYaoKnockSaharaI dva jsou rodinaInfernoMonsieur ChocolatDokonalý šéfJurský světMune - Strážce měsíceKrvavé penízeSambaX-Men: Budoucí minulostPěna dníLes SeigneursMais qui a re-tué Pamela Rose?NepoužitelníNedotknutelníZbohatlíciAllez raconte!Pas Petit Poucet, LeEnvoyés très spéciauxFrajeřiGalimatyášKrál GuillaumeMurphyho zákon maximálních průšvihůSafariTellement proches2 blbouni v PařížiGarage BabesNos jours heureuxLe cartonLa beuzeAsterix a Obelix: Mise KleopatraBlbec na krkuSamurajiSi j'étais luiZávodTéměř smrtonosná pastLupinFish'n Chips


Aktualizace osobnostního profilu Omar Sy: 8.11. 2023 03:46