Michael Stuhlbarg 55 let


Michael Stuhlbarg získal v roce 2005 Drama Desk Award a byl nominován na cenu Tony za svůj výkon ve hře Martina McDonagha The Pillowman v nastudování Johna Crowleyho. Kromě toho byl oceněn také cenami New Dramatists Charles Bowden Actor Award a Elliot Norton Boston Theatre Award. Druhou zmíněnou obdržel za svůj výkon ve hře Long Day's Journey into Night.

V rámci festivalu New York Shakespeare Festival si Stuhlbarg zahrál v celé řadě her, mezi něž patří například Večer tříkrálový či Richard II, ve které si zahrál titulní roli. Objevil se v mnoha hrách po celém New Yorku – ztvárnil například titulní roli v Hamletovi Oskara Eustise, za kterou získal Drama League Award, či hlavní roli ve hře The Voysey Inheritance v režii Davida Warrena, za níž byl nominován na ceny Obie, Callaway a Lucille Lortel Award. Objevil se i ve hře Cymbeline a roli v ní si zopakoval i v jejím nastudování ve Velké Británii. Mezi jeho další hry patří i The Waverly Gallery, Old Wicked Songs, za kterou obdržel cenu Drama League Award, a The Grey Zone.

Když autor poslední zmíněné hry, Tim Blake Nelson, chystal a režíroval její filmovou adaptaci, byl Stuhlbarg k vidění i v ní, ačkoliv tu hrál jinou postavu než v divadle. Mezi jeho další filmy patří například Labyrint lží režiséra Ridleyho Scotta s Leonardem DiCapriem, Dražší než rubíny Boaze Yakina, Afterschool Antonia Campose, který si odbyl premiéru v roce 2008 na festivalech v New Yorku a v Cannes, snímek Duše Paula Giamattiho s Paulem Giamattim a Davidem Strathairnem, a Scorseseho krátká pocta Alfredovi Hitchcockovi The Key to Reserva. Před nedávnem opět navázal se Scoresesem spolupráci při natáčení televizního pilotu Boardwalk Empire.


5.7.1968
Long Beach, California, USA
Michael Stuhlbarg csfd

RothkoThe InstigatorsDo morku kostíDoctor Strange v mnohovesmíru šílenstvíBeckettShirleyAkta Pentagon: Skrytá válkaDej mi své jménoTvář vodyDoktor StrangePříchozíPřípad SloaneMiles AheadSteve JobsTrumboNepohodlný svědekTah pěšcemJasmíniny slzyHitchcockLincolnMuži v černém 3Sedm psychopatůHugo a jeho velký objevDuše Paula GiamattihoSeriózní mužLabyrint lžíPo školeŠedá zónaMacbeth in ManhattanPonorka HunleyDražší než rubínyYour HonorSchodištěAbsťákRudí zrádciThe Looming Tower


Aktualizace osobnostního profilu Michael Stuhlbarg: 5.11. 2023 04:16