Michael Horse 72 let


Michael Horse je americký filmový a seriálový herec, který se narodil jako Michael James Heinrich nedaleko Tusconu v americkém státě Arizona. V dětství se s rodinou přestěhoval do kalifornského města Los Angeles, kde žil v místní indiánské komunitě. Tam se také naučil indiánským řemeslům jako je hrnčířství, vyšívání, řezbářství, malbě a zejména šperkařství. Jeho umělecká díla jsou vystavována v muzeích a galeriích po celé Americe. Největší sbírka jeho děl je vystavena v Smithsonově Institutu ve Washingtonu D.C.

Z jeho dalších filmových rolí si připomeňme postavu Forgeta v akčním snímku Přepadení ve vzduchu a také postavu Stokera ve snímku Dům z karet. V roce 1994 ztvárnil aktivistu a učitele Dennise Bankse v televizním dramatu Vzpoura na Wounded Knee.

Jeho hlas můžeme slyšet v mnoha animovaných snímcích v originálním znění. Pro příklad uveďme The Incredible Hulk, Superman, New Kids on the Block a také v animovaném filmu Spirit - divoký hřebec.

Michael je potřetí šťastně ženatý s aktivistkou Pennie Opal Plant. Je vysoký 178 centimetrů a váží 75 kilogramů.


21.12.1951
Tucson, Arizona, USA
Michael Horse csfd

Gift of FearVolání divočinyThe Wind of HeavenÚtok mutantních mravencůTwin Peaks: The Missing PiecesSkinwalker RanchBehind the Door of a Secret GirlTurok: Son of StonePožírač kostíA.K.A. BirdseyeSpirit - divoký hřebecDream StormŠpínaIn the Blue GroundGargoyles: Brothers BetrayedShattered IllusionsStar of JaipurAmerican StraysNavajo BluesRiders in the StormVzpoura na Wounded KneeDům z karetPřepadení ve vzduchuHraniční přestřelkaDeadly WeaponBuckeye & BlueRented LipsLáska v sázceŠek je na poštěAvenging, TheThe Legend of the Lone RangerČerná listinaDrápyMěstečko Twin PeaksHell on WheelsYoung JusticeTáta k pronajmutíJAGChalkZoneCo nového Scooby-Doo?Liberty's Kids: Est. 1776Jackie Chan AdventuresMalcolm v nesnázíchRoswell


Aktualizace osobnostního profilu Michael Horse: 14.11. 2023 18:15