Jaromír Nohavica 70 let


Písničkář, skladatel, textař, folkový zpěvák, narozený 7. 6. 1953 v Ostravě hraje na kytaru od svých třinácti let. Začal studovat na Vysoké škole báňské, ale studia přerušil, vystřídal několik zaměstnání, ale pak raději zůstal textařem na volné noze. Proslavil se svým prvním textem pro Marii Rottrovou Lásko, voníš deštěm. Bydlí v Českém Těšíně, má ženu a dvě děti.

Zdálo se, že je těžké takové album překonat, ale Nohavica přišel v roce 1996 s deskou Divné století, kde k novým písním přidal spolu s producentem nové nástroje a hlasy. Album mělo obrovský úspěch. Po dvou letech vyšlo album Koncert, na němž se Nohavica objevuje na pódiu s Kapelou, což o poznání změnilo podobu písniček (album obsahuje většinou starší písně, jimž toto zpracování dodalo nové kouzlo). Zatím poslední Nohavicovou řadovou deskou je Moje smutné srdce z roku 2000, jsou na ní většinou posmutnělé milostné písně.


7.6.1953
Ostrava, Československo
Jaromír Nohavica csfd

Můj báječný životMuzzikantiIsabelRok ďáblaZvláštní bytostiPísně českých básníkůTváře folkuPopStoryBanik!!!Jarek Nohavica v GonguPeter Lipa - 75 rokov v plnom nasadeníPocta Karlu HašleroviMosty Gesharim 2016Šedá zónaJarek Nohavica A PřáteléJarek v MoskvěKryštof: Inzerát TourJaromír Nohavica: Půlnoční trolejbusAhoj, Marie!Jarek Nohavica - V Lucerně20ers: Making of...On the Road 2008 - Z pódiaMarie RottrováBásníci LiveDoma 2006Jarek a AmadeusJaromír Nohavica - DomaStrážce plamene v obrazechStrážci plameneJaromír Nohavica : On the RoadAhoj, Ostravo!Bulat Okudžava - Věčná píseňPoprvé aneb střípky ze života Jaromíra NohaviciLegendy folku a countryWroclaw 99 minus desetBigbítSvou káru táhnem dálVzpomínka na Karla KrylaKdo je kdo - Jarek NohavicaV páté řadě na MertoviKdo je kdoFolkaři - portrét Jaromíra NohaviciJaromír Nohavica v OstravěKoncert pro všechny slušný lidiMichajlov: KonzumJaromír Nohavica, Peter Cmorik - Kříž svůj nesemeKatarína Knechtová - IsabelKryštof feat. Jaromír Nohavica - Křídla z mýdlaHlava kanceFolk SwingsRýmování o životě: Koncert osobnostíKoncert pre Jara FilipaMississippi Queen z PohořelicŠatna


Aktualizace osobnostního profilu Jaromír Nohavica: 3.4. 2024 21:08