Andrés Baiz


Andrés Baiz Ochoa (známější jako Andi Baiz) je scénáristou a především režisérem. Narodil se v Cali (Kolumbie) roku 1975. Vystudoval filmovou produkci a management na Tisch School of the Arts (významná škola v oblasti herectví a divadelního umění, která je součástí New York University). Po škole spolupracoval s francouzským filmařem Raphaelem Nadjari na scénářích čtyř krátkých hororů. Dále působil jako filmový kritik a producent.

Do povědomí se dostává svým krátký filmem HOGUERA, který se prosadil i na několik festivalů. Jeho prvním celovečerním filmem je drama SATAN: PROFIL VRAHA (Satanás) z roku 2007, s nímž sbíral ocenění na významných festivalech po celém světě (např. na filmovém festivalu v Monte Carlu byl oceněn v kategoriích nejlepší film a nejlepší mužský herecký výkon). U nás se Andy Baiz teprve dostává do povědomí. Své první příznivce si u nás získává svým druhým celovečerním filmem SKRYTÁ TVÁŘ (La Cara Oculta) z roku 2012. Výše zmíněné tři filmy nejen režíroval, ale také k nim napsal scénář.

V letošním roce (2013) se můžeme těšit na jeho nový film (historické drama ROA), ve kterém se objeví i herečka Catalina Sandino.

Andrés Baiz csfd

RoaLa cara ocultaSatanásGriseldaSandmanNarcos: MexikoNarcosHogueraRed Carpet Report


Aktualizace osobnostního profilu Andrés Baiz: 3.4. 2024 21:58