Eva Máziková 74 let


Kdysi značně populární slovenská zpěvačka Eva Máziková má vrchol kariéry již dávno za sebou, dodnes ale zůstává mediálně velmi dobře známou osobností. Pochází z Bratislavy a hudbě se věnovala již od dětství, při studiu na jedenáctiletce poprvé zabodovala v rámci soutěže Zlatá kamera (1965). Po maturitě sice začala studovat právnickou fakultu, ale studium přerušila po dvou letech, aby se naplno vrhla do světa populární hudby. Po úspěších v několika celostátních soutěžích absolvovala první turné po západním Německou (1968) s kapelou Braňa Hronce, který pro ni později také skládal písně.

Následovaly další desky, vystoupení na písňových festivalech nejen ve východním bloku (Sopoty, Zlatý orfeus v Bulharsku), ale zpívala také například v Tokiu, absolvovala také četná televizní vystoupení. Jen výjimečně se Eva Máziková objevila před kamerou jako herečka, hrála například ve filmu PACHO, HYBSKÝ ZBOJNÍK (1975). Ve slovenských hitparádách zabodovala naposledy v roce 1977 s písní Vdýchni, mezitím se v roce 1976 provdala a nedlouho nato následovala svého manžela Petera do Spolkové republiky Německo.

V Německu Eva Máziková na delší dobu přerušila svou pěveckou kariéru, doplnila si vzdělání tříletým studiem na Fakultě lékařské kosmetiky a v tomto oboru začala podnikat, mezitím se jí narodil syn Benjamin, dnes manažer fotbalového klubu Bayern Mnichov. Po roce 1989 se Eva Máziková začala vracet na Slovensko a s přibývajícím zájmem o starší domácí hudbu přicházely nové nabídky z televize i nahrávacích studií. V pořizování nových písní byl přelomový rok 2004, kdy se Eva Máziková inspirovala úspěšnými comebacky zpěvaček své generace a do éteru vypálila mimořádně úspěšný diskotékový hit Iná žena (2004), na nějž navazovalo vydání stejnojmenného CD. Dobrým prodejním artiklem jsou i kompilace starších písní (v Česku se objevilo CD 20 naj z roku 2007).

V posledních letech se Eva Máziková představuje především v zábavných pořadech, do širokého povědomí vstoupila účinkováním v hudebním pořadu Šlagerparada (2002), který též moderovala, později zaznamenala zájem její účast v soutěži Let's Dance (2006). Nadále také koncertuje, vystupovala i v muzikálech. Svou kosmetickou firmu v Německu již prodala, protože pracovní vytížení na Slovensku jí nedovolovalo nadále se tomuto oboru věnovat, trvalé bydliště má ale stále v Mnichově. Eva Máziková udivuje svou fyzickou svěžestí a temperamentem, na rozdíl od mnoha jiných nemá problém s medializací své osoby a často a ráda mluví o své práci i soukromí.


29.10.1949
Bratislava, Československo
Eva Máziková csfd

Zem spievaHádej můj věkTvoja tvár znie povedomeOsobnosť televíznej obrazovky 15. ročníkPomaly ďalej zájdeš!Tanec snůChart ShowNeskoro večer: Talkshow Petra MarcinaSouboj národůMilujem SlovenskoNákupní maniačkySlávik 2012Nikdo není dokonalýAdela showSilvester 2010Tomu neuveríšČápi s mákemBez servítkyCelebrity Camp: Dobrodružstvo na ostroveLet's DanceBumerangŠláger na šlágerÚtek z archívuKaviareň SláviaNikdo není dokonalýZábava až do rána - Gala RepeteGala Borisa FilanaSmiem prosiť...?Pesničky z RepeteJe tu letoUž je tu jar!Silvestr hravý a dravýZrkadloEpizódyNestarnúce filmové melódieVyberte si pesničkuNašich deväťDúhová púťVydržte až do půlnoci!Zlatá kameraBratislavská lýraPesničky okolo násKeby skriňa bola oknomPäť opônPacho, hybský zbojníkMedený gombíkNový životNa shledanou, babičko!PanelákIntegrácia Seniorov 2017Zlatá lýraRadosť zo životaČas nášho mestaPosledný bohém - Karol Duchoň 70Dýchni


Aktualizace osobnostního profilu Eva Máziková: 9.10. 2023 21:08