Mike Patton 56 let


Michael Allen Patton je osobou mnoha uměleckých profesí. Známý je hlavně jako zpěvák, ale je také skladatelem, textařem, multi-instrumentalistou a filmovým hercem.

Že má v sobě také herecké vlohy ukázal v mnoha videoklipech FNM. Nejvíc asi v klipu k písni Last Cup of Sorrow, který parafrázuje slavný Hitchcockův film VERTIGO. Představuje soukromé očko Scottieho a objektem jeho zájmu je herečka Jennifer Jason Leigh. V roce 2005 dostal příležitost si zahrát v americkém thrilleru FIRECRACKER režiséra Steva Baldersona, a to hned dvojroli. Ztvárnil postavu alkoholika Davida a majitele cirkusu Franka. Kritiky na film byly pochvalné a snímek získává také řadu ocenění po filmových festivalech.

Mezi Mikeovy koníčky patří hraní videoher, proto mu nedělalo problém jich několik namluvit nebo nařvat (The Portal, Left 4 Dead). Jeho animální řev je také slyšet ve filmu JÁ, LEGENDA, kde nadaboval zvěř.

Od roku 1994 byl ženatý s italskou umělkyní Titi Zuccatosta. Manželství jim vydrželo 7 let a jak později Mike uvedl, za rozchod mohla především jeho pracovní vytíženost.


27.1.1968
Eureka, California, USA
Mike Patton csfd

1922Za borovicovým hájemOsamělost prvočíselZastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětíKaada Patton: RomancesNosferatuFaith No More: Live at the Brixton AcademyFaith No More - Last Cup of SorrowFaith No More: Video CroissantPerfect Place, AJá, legendaFirecrackerMetalocalypseEnnioMr. Bungle: The Night They Came HomeThe Colossus of Destiny: A Melvins TaleZlatá LýraA Bookshelf on Top of the Sky: 12 Stories About John ZornFreaks, Nerds & WeirdosVideo MacumbaWho Cares a Lot?: The Greatest VideosFaith No More - StripsearchFaith No More - Ashes to AshesFaith No More: A Small VictoryNeexistence Eddyho TablaDurch die Nacht mit...1990 MTV Video Music Awards


Aktualizace osobnostního profilu Mike Patton: 31.10. 2023 20:27