Benny Urquidez 71 let


Benny Urquidez se narodil 20. června 1952 v Tarzaně v Kalifornii. Tento 1,68 metrů vysoký americký kickboxer, koordinátor kaskadérů, fight koordinátor, trenér a herec má přezdívku "The Jet" ("tryskáč" za svůj legendární zadní kop z otočky ve výskoku "Jump Spinning Back Kick"). V jeho žilách proudí krev indiánských a španělských předků. Pochází z devitičlenné velmi sportovně založené rodiny. Všichni jeho sourozenci mají černý pásek v bojových uměních.

Benny "The Jet" Urquidez byl závodníkem v bezkontaktním karate, ale později byl průkopníkem a v roce 1974 představil v USA plnokontaktní karate nebo též americký kickbox. Je držitelem šesti světových titulů v pěti různých váhových divizích. V letech 1974-1993 nashromáždil zdokumentovaný profesionální rekord 49 vítězství, jednu prohru a jednu remízu (některé zdroje uvádějí dokonce 63 výher a 0 proher). V průběhu let zápasil pod různými kickboxerskými organizacemi: NKL, WPKO, PKA, WKA, AJKBA, Shin-Kakutojutsu Federation, NJPW a MTN.

V roce 1978 ho magazín Black Belt zvolil "Bojovníkem roku" a v roce 2004 ho zařadil do Síně slávy. Benny napsal čtyři instruktážní knihy a vydal osm instruktážních videí s tématikou bojových umění. Je také hrdinou série japonských komiksů s názvem Benny "The Jet".

Jako osobní trenér trénoval celebrity jako Tom Cruise, Nicole Kidman, John Cusack, Nicolas Cage, Jean-Claude Van Damme, Jimmy Smits, Chuck Norris, Kurt Russell, Mark Wahberg, Louis Gossett Jr., Michelle Pfeiffer, Juliette Lewis, Michael Keaton, Woody Harrelson, Rene Russo, a Patrick Swayze.


20.6.1952
Tarzana, California, USA
Benny Urquidez csfd

A Perfect VacationUnderdog KidsPokoj 1408OkovySpider-ManHun shen shi danJasný terčStreet Fighter: Poslední bojGladiátorPůlnoční podrazAligátorKrvavý zápasMise spravedlnostiJe to v hájiPouliční kickboxerRoad HouseTango a CashNavěky drakemPojízdná kantýnaForce: FiveAliasNemocnice Chicago HopeAction LegendsHere Comes a New ChallengerIt's so Easy and Other LiesJackie Chan: Fast, Funny and FuriousUmění akceTo nejlepší z bojových uměníThe Art of ActionThe Camacho Experiment


Aktualizace osobnostního profilu Benny Urquidez: 7.11. 2023 11:56