Hailee Steinfeld 27 let


Americká herečka celým jménem Hailee Puring Steinfeld se narodila v americké čtvrti Tarzana v Kalifornii. Její matka Cheri Steinfeld (rozená Domasin) pracovala jako interierová designérka a její otec Peter Steinfeld byl fitness trenér. Jako malá vyrůstala v Agoura Hills, později se její rodina přestěhovala do Thousand Oaks v Kalifornii, tam chodila do místní soukromé školy Ascension Lutheran School. Potom začala chodit do školy Conejo Elementary, a nakonec na Colina Middle School. Osm let byla roztleskávačkou. V roce 2008 odešla ze školy a vzdělávala se pomocí domácí výuky, tedy soukromých hodin.

V herecké branži už je od svých jedenácti let, tehdy se poprvé objevila v televizním seriálu Zpátky do studia, bylo to v roce 2007. Hned po roce získala roli v krátkometrážním filmu Heather: A Fairy Tale. Potom následovala další řada krátkých filmů. Nastává rok 2010 a s ním přichází první opravdu velká role a zároveň i herecká výzva pro Hailee. Dostává roli Mattie Ross ve filmu Opravdová kuráž. Bylo jí čtrnáct let a za svou roli, tedy spíše za herecký výkon si vysloužila nominaci na Oscara. Po tomto úspěchu přichází ovšem další řada krátkých a ne moc významných filmů. V roce 2013 nastává další zlom v její kariéře, kdy získává první hlavní roli ve filmu Romeo and Juliet. Ve stejném roce se objevuje i v dalších filmech: Hateship Loveship, Love Song a Enderova hra.

Roku 2014 přicházejí další role a filmy. Zahrála si Zooey Renner po boku Kevina Costnera a Connie Nielsen ve filmu 3 dny na zabití. Dále se objevila po boku Nicole Beaharie a Sama Worthingtona ve filmu The Keeping Room. Hailee si zahrála v tomto projektu jednu z dívek snažící se ubránit před dvěma vojáky z Unie.

Mezi další filmy můžeme zmínit například Síla života (2014), Ladíme 2 (2015), Barely Lethal (2015). V roce 2016 získává hlavní roli dívky Nadine ve filmu Hořkých sedmnáct. Za svůj výkon byla nominována v kategorii nejlepší herečka (komedie/muzikál) na Zlatý glóbus.


11.12.1996
Los Angeles, California, USA
Hailee Steinfeld csfd

Avengers: The Kang DynastyMarvelsSpider-Man: Napříč paralelními světyCharlieho andílciV kapradí: FilmBumblebeeSpider-Man: Paralelní světyLadíme 3Hořkých sedmnáctTerm LifeBarely LethalLadíme 2Ten Thousand Saints3 dny na zabitíPoslední úkrytSíla životaEnderova hraLove SongNelítostný žertRomeo and JulietOpravdová kurážSummer CampArcaneDickinsonHawkeyeClevver NowTáta k pronajmutíZpátky do studiaMarvel Studios: AssembledLetters to Jackie: Remembering President KennedyHailee Steinfeld ft. Anderson .Paak: CoastHailee Steinfeld: I Love You'sHailee Steinfeld: Wrong DirectionBenny Blanco & Juice WRLD - GraduationDrax Project feat. Hailee Steinfeld: Woke Up LateHailee Steinfeld - Afterlife (Dickinson)Lil Dicky - EarthHailee Steinfeld feat. BloodPop® - Capital LettersMNEK ft. Hailee Steinfeld: ColourHailee Steinfeld - Most Girls


Aktualizace osobnostního profilu Hailee Steinfeld: 11.12. 2023 00:33