Antoine Duléry 64 let


Francouzský herec, scénárista a spisovatel Antoine Duléry se narodil 14. listopadu 1959 v Paříži. Je vnukem Alberta Duléry - divadelního herce, který hostoval na scéně legendárního divadla Comédie-Française, známého také jako Théâtre-Français - který si později zvolil pseudonym Albert Reyval. Antoinův otec Jacques Deléry je režisér, básník a malíř. S manželkou Annickou mají dva syny Antoina, který se stal hercem a Michela, který je dnes publicistou.

Poprvé byl Antoine ženatý s francouzskou herečkou (vnučkou slavného herce Louise Seignera) Mathildou Seigner, ale manželství skončilo v roce 1994 rozvodem. Podruhé se oženil s francouzskou herečkou a režisérkou Pascale Pouzadoux, s níž má dva syny: Raphaëla a Luciena. Antoine Duléry získal na filmovém festivalu v Monte Carlu cenu za nejlepšího herce roku 2002. O deset let později byl jmenován na hodnost Rytíře a získal Řád umění a literatury. O Antoinovi se ví, že má zálibu v kreslení, kterou nejspíše zdědil po svém otci a v psaní. Napsal také scénář k filmu TOUTES LES FILLES SONT FOLLES (2003), který režírovala jeho žena. Antoine si také splnil dětský sen, když si mohl zahrát ve filmu MUŽ A JEHO PES (2008) s JP Belmondem.


14.11.1959
Paříž, Île de France, Francie
Antoine Duléry csfd

Une confessionDej si pohov, mladej!Tous InconnusUmamiAlors on danseL'Amour c'est mieux que la vieLa Fille dans les boisAvis de TempêteIl était une fois à MonacoLiés pour la vieMoi, GrosseEdmondLes Fantômes du HavreUn mensonge oubliéBienvenue au GondwanaChacun sa vieZáhada z Hyerských ostrovůÀ la DériveFrères à demiKempink 3La Boule noireLa Mort d'AugusteLes Yeux ouvertsOdvrácená tvář Paříže: Záhada v Opeře GarnierPoslední lekceSalaud, on t'aimeChlap na hlídáníLe Renard jauneSea, No Sex and SunLe Grand Restaurant IILoď láskyProti větruKempink 2Pas de toit sans moiVictorDomácnost narubyKouzelný životLes Dents de la nuitMuž a jeho pesMé hvězdy a jáL'Affaire Ben BarkaJean-PhilippeKempinkLe Caprice des cigognesBrice de NiceConfession d'un menteurL'Homme qui voulait passer à la téléLa Famille ZapponOdvaha milovatTu vas rire, mais je te quitteVýročíCaution personnelleKlára a jáLes ParisiensLes RobinsonnesMariage mixteVdavky, sňatky, svazkyKomisař Moulin: ZbojníkToutes les filles sont follesSexes très opposés


Aktualizace osobnostního profilu Antoine Duléry: 25.4. 2024 17:31