David Costabile 57 let


Rodilý Američan, který má ale, jak už to u Newyorčanů často bývá, rodinné kořeny z různých koutů světa, konkrétně italské z otcovy a irsko-německé z matčiny strany, je televizní, filmový a divadelní herec. V roce 1985 odmaturoval na Gonzaga College High School, o 13 let později promoval v oboru herectví na Newyorské univerzitě.

Od roku 2007 se konečně začíná prosazovat ve větších seriálových rolích a tím se tak dostávat do povědomí širšího publika – objevuje se v Patty Hewes – nebezpečná advokátka hned ve dvou rolích (vousáče a a detektiva Ricka Messera), dále jako Doug ve Flight of the Conchords a v oceňovaném The Wire – Špína Baltimoru jako editor Thomas Klebanow. Stále si občas zahraje i malé role v mnoha dalších seriálech (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti, Anatomie lži, Dr. House, Černá listina, Kancl, Lovci zločinců, Tara a její svět, Jak prosté a další), ale přicházejí i čím dál větší role ve známých seriálech.

V roce 2010 se poprvé představuje jako chemik Gale v seriálu Perníkový táta. O několik let později si roli Galea Boettichera zopakoval v prequelovému spin-offu Volejte Saulovi. Mezitím získává jedny z hlavních postav v seriálech Low Winter Sun, Ztracená archa a Kravaťáci. Stejně jako Daniela Hardmana, postavu z posledně jmenovaného seriálu, si ani jeho další, dosud největší a nejdůležitější roli, nedokážeme představit bez drahého obleku a typického knírku. Není jí nikdo jiný než Michael Wagner, kterému nikdo z přátel neřekne jinak než Wags, pravá ruka miliardáře Bobbyho Axelroda (Damian Lewis) v seriálu Miliardy.

I přes výborně rozjetou seriálovou kariéru si David stále najde čas, aby si zahrál na stříbrném plátně. K dalším filmům, ve kterých se objevil, patří určitě životopisné The Notorious B.I.G. a The Dirt, romantické Prime a Exmanželka za odměnu, nebo dramata Vedlejší účinky, 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází či Akta Pentagon: Skrytá válka.


9.1.1967
Washington, D.C., Washington, USA
David Costabile csfd

HnüsAkta Pentagon: Skrytá válka13 hodin: Tajní vojáci z BengházíForeclosureHra na hraněSomewhere SlowVedlejší účinkyLincolnExmanželka za odměnuPříležitost dělá zlodějeMuž v pokušeníThe Notorious B.I.G.PrimeZačít úplně jinakUkradené létoGrinchŽivot hvězdyKolébka ve větruStav obleženíMiliardyWaco: The AftermathBite Size HalloweenLittle BirdsSoulmatesRobot ChickenMurphy BrownVolejte Saulovi


Aktualizace osobnostního profilu David Costabile: 3.11. 2023 08:00