Luboš Ondráček 63 let


Luboš Ondráček se narodil 15.9.1960 v Brně. První herecké zkušenosti získával v šestnácti letech v amatérském divadle Svatoboj, kde se setkal při práci s několika režiséry z profesionálních divadel. Přihlásil se k talentovým zkouškám na JAMU, byl přijat, a v roce 1983 školu absolvoval v inscenaci bratří Čapků, Ze života hmyzu v režii Stanislava Moši.

Následovalo šest let v Divadle Petra Bezruče v Ostravě a hlavní role v hrách Výrobce bomb aneb útěk srdce, Incident – podle stejnojmenného filmu, Romeo a Julie a další.Zde také započala jeho spolupráce s ČT Ostrava, kde se uvedl rolí v seriálu Ostrov jistoty. Začala tak více než desetiletá spolupráce na řadě inscenací, televizních filmech, zábavných pořadech a moderování pořadu Studio Kontakt. Ve filmu si poprvé zahrál v r. 1987 ve snímku SEDMÉ NEBE. V roce 1992 se vrátil do Brna a věnoval se především herecké i režijní práci v dabingu a natáčel příspěvky pro pořad TOULAVÁ KAMERA (ČT).

Zahrál si i v seriálu ČETNICKÉ HUMORESKY. V roce 2009 natočil jako režisér dokument pro ČT - PER ASPERA AD ASTRA, o nejlepší světové pilotce na bezmotorových kluzácích Haně Zejdové. Od roku 2010 je členem hereckého souboru činohry Národního divadla Brno.


15.9.1960
Brno, Československo
Luboš Ondráček csfd

Udělení milosti se zamítáJak pirát Grobián loupilJak šlo telátko na výletTíhaCo zpívaly javorové housličkyJak překročit RubikonJak si loupežník Krumas připil na zdravíKočka přes cestuMařinka vonnáNeplač přírodo, já za to nemohuO popleteném MartinoviČertovy knoflíkyAgras 01Hrající deštníkMáme se rádiSedmé nebeStart do protisměruTo se ti povedlo, tatínkuKosmixSestřičky Modrý kódModrý kódPět mrtvých psůOrdinace v růžové zahraděČetnické humoreskyDetektiv Martin TomsaOstrov jistotyVladimír Brázda vás zve...Apoštol národní zradyEkologické souvislostiPro životní prostředíS Arthurem za slonyKlima, lidé, přírodaO vzduchu i o voděVědecké střípky z EvropyEnergie pro budoucnostCvokstoryHarry Potter a Kámen mudrcůTajemstvíBakalářiPekař a sklenářSoudkyně BarbaraChci být hvězdou v operetěStudio Kontakt


Aktualizace osobnostního profilu Luboš Ondráček: 9.4. 2024 20:06