Janeane Garofalo 59 let


Tato převážně komediální herečka se narodila 28. 9. 1964 v Newtonu, okr. New Jersey. Svou kariéru zahájila kolem roku 1980 ve stand-up komediích. Její vzhled byl často v souladu s osmdesátými léty - byla rozcuchaná s tlustými černými brýlemi a neudržovanými vlasy. Často si dělala legraci z populární kultury a ze stále více vyvíjených tlaků na ženy. Byla součástí alternativní komediální scény v Los Angeles na začátku 1990, objevila se v Un-Kabaretu.

V roce 1996 získala hlavní roli ve filmu PROČ KOČKA NENÍ PES, variaci na slavný příběh Cyrana z Bergeracu, kde hrála inteligentní hlasatelku rádia. V tomto filmu se objevila i Uma Thurman, která zde ztvárnila její méně inteligentní, avšak krásnou, přítelkyni. Po tomto filmu jí byla nabídnuta role ve filmu Jerry Maguire, ale režisér Cameron Crowe dal nakonec přednost Renée Zellweger.

Z dalších slavných vedlejších rolí je třeba zmínit komedie ROMY A MICHELLE, THE CABLE GUY, DOGMA, 200 CIGARET. V roce 2007 namluvila jedinou ženu-kuchařku mezi muži-šéfkuchaři ve slavném animovaném filmu od Pixaru: RATTATOUILLE. Objevila se i v epizodě seriálu SIMPSONS, konkrétně v dílu Poslední pokušení Krustyho - 9. série, kde ztvárnila sama sebe jako slavnou komičku.


28.9.1964
Newton, New Jersey, USA
Janeane Garofalo csfd

The ApologyThe God CommitteeAsking for ItCome As You AreMercy BlackA Bread Factory, Part OneHurricane Bianca: From Russia with HateSandy WexlerSpeech & DebateSubmissionLittle BoxesThe American SideThe HappysWerewolf Bitches from Outer Space3rd Street BlackoutMalé vítězstvíSatan, Hold My HandBad ParentsDeparture DateMaturita s překážkamiZnovu se zamilovatŠéfe, jsem v tom!24 hodin: VykoupeníA Bad SituationistDívka a pesKytaraKonečně spoluLaw DogsRatatouilleApokalypsaDivočinaDuane HopwoodHranice životaJimmy Glick v LalawooduAsh TuesdayManhoodNikdo se nic nedozvíSlice o' LifeWonderland MasakrMartin & OrloffProjekt LaramieVelký průšvihLéto k nepřežitíThe Search for John GissingDobrodružství Rockyho a BullwinklaNezávislýTitan A.E.Ukradni ten filmZ jaké jsi planety?200 cigaretCan't Stop DancingDogmaMystery MenNáhodné setkáníStřípky vzpomínekThe Minus ManMazaní hošiNení únikuPůlnoc nikdy nekončíSamotáři v New Yorku


Aktualizace osobnostního profilu Janeane Garofalo: 30.10. 2023 20:23