Matt Smith 41 let


Matthew Robert Smith je britský divadelní a televizní herec. Proslavil se především rolí jedenácté inkarnace Doktora v populárním britském seriálu PÁN ČASU, za kterou byl nominován na cenu BAFTA (British Academy Television Awards) v roce 2011.

Na obrazovkách se objevil až v roce 2006, a to v adaptacích Phillipa Pullmana v produkci BBC. Také se mihl v roli Dannyho v seriálu PARTY ANIMALS. První velkou rolí, která ho dostala do povědomí diváků po celém světě, byla (a stále ještě je) role Doktora v seriálu PÁN ČASU. Stal se v historii nejmladším představitelem této role.

Prvním filmovým počinem, na kterém se podílel, bylo sci-fi drama WOMB z roku 2010, kde si zahrál spolu s Evou Green jednu z hlavních rolí.

Co se týče jeho ostatních zájmů, tak rád fotografuje, čte poezii, hraje na piano a poslouchá hudbu, nejraději má Radiohead.


28.10.1982
Northampton, Northamptonshire, England, Velká Británie
Matt Smith csfd

Starve AcreMorbiusPoslední noc v SohoThe ForgivenJeho důmStátní tajemstvíCharlie SaysMapplethorpePatient ZeroPýcha, předsudek a zombieTerminator GenisysLost RiverAn Adventure in Space and TimeBert & DickieSbohem BerlíneLůnoMeanwhile, in the TARDIS: Part 1Meanwhile, in the TARDIS: Part 2Mojžíš JonesZáhady Sally Lockhartové - Stín na severuZáhady Sally Lockhartové - Rubín v kouřiRod DrakaKorunaPán časuDokonalý podrazPond LifeDobrodružství Sarah Jane


Aktualizace osobnostního profilu Matt Smith: 6.12. 2023 20:07