Serj Tankian 56 let


Serj Tankian se narodil 21.8.1967 v libanonském Bejrútu. Je to arménsko-americký zpěvák, skladatel, básník, aktivista a multiinstrumentalista. Nejvíc známý je jako člen kapely System of a Down, ale v roce 2007 vydal sólové album Elect the Dead.

Serj se kromě hudby také angažuje na politické scéně, spolu s Tomem Morellem založili organizaci Axis of Justice. Často veřejně kritizuje násilí a nespravedlnost na světě. Každý měsíc má jejich rádio program, kde si zvou hosty jako Mumia Abu-Jamal (politický vězeň), Noam Chomsky (jazykovědec) apod. Často se účastní demonstrací. Je vegetarián, nesleduje televizi a neposlouchá ani rádio. Podílel se na vzniku dokumentárního filmu SCREAMERS (2006), kde mimo jiné poskytl rozhovor se svým dědečkem.

Písně z prvního alba Elect the Dead zahrál speciálně v orchestrálním provedení na jedinečném koncertu v Aucklandu. Záznam vyšel na DVD pod názvem SERJ TANKIAN: ELECT THE DEAD SYMPHONY (2010). Jednou z hraných písní je zcela nová skladba, která nese označení "Gate 21". Má bratra jménem Sevag. Od roku 2005 je ženatý s arménskou umělkyní Angelou Madatyan, ale není to nikde stoprocentně potvrzené, jelikož si bedlivě hlídá některé své soukromé záležitosti. V současnosti žije v Calabase v Kalifornii. Svůj „druhý domov“ má na Novém Zélandu, kde v roce 2007 získal povolení k trvalému pobytu.


21.8.1967
Bejrút, Libanon
Serj Tankian csfd

I Am Not AloneAnthony Bourdain: Neznámé končinyFree For AllSystem Of A Down - KROQ Almost Acoustic Christmas 2014System Of A Down - koncert 2013System Of A Down: Rock am Ring 2011Serj Tankian: Elect the Dead SymphonyScreamersAll We Are SayingSystem of a Down: Lowlands 2001We Sold Our Souls for Rock 'n RollSerj Tankian: ElasticitySystem Of A Down - Genocidal HumanoidzSystem Of A Down: Protect The LandSerj Tankian - Figure It OutSerj Tankian: HarakiriSerj Tankian - Serj Tankian - Left Of CenterSerj Tankian - Sky Is OverSerj Tankian - Elect The DeadSerj Tankian - Empty WallsSerj Tankian - Feed UsSerj Tankian - MoneySerj Tankian - Saving UsSerj Tankian - Sky Is Over (Alternate Version)Serj Tankian - The Unthinking MajoritySystem Of A Down - Lonely DaySystem Of A Down - B.Y.O.B.System Of A Down - HypnotizeSystem Of A Down - Question!System Of A Down - Boom!System Of A Down - AerialsSystem Of A Down - ToxicitySystem Of A Down: Chop Suey!System Of A Down - SugarSystem Of A Down - SpidersSystem Of A Down - War?Spitak1915Madoff: Monstrum z Wall StreetNa místě činu: Texaská vražedná poleThe Longest WaveIntent to DestroyAuroraSerj Tankian - Occupied TearsSerj Tankian - Uneducated DemocracySerj Tankian - Reconstructive DemonstrationsSerj Tankian - BabySerj Tankian - Beethoven's Cunt


Aktualizace osobnostního profilu Serj Tankian: 6.3. 2024 16:32