David Mitchell 49 let


David Mitchell (*14.07.1974, Salisbury, UK) je britským hercem, autorem a komikem. Znám je jako polovička z dua Mitchell a Webb, jako Mark z Peep Show, jako častý návštěvník televizních panelových pořadů (QI, Would I Lie To You, Mock The Week, …) a také jako sloupkař Observeru a Guardianu. V březnu 2012 bylo oficiálně oznámeno zasnoubení Davida Mitchella s Victorií Coren.

Nadále vystupoval se spolužákem Robertem Webbem; spolu napsali i několik skečů pro VELKOVLAK. V roce 2000 si oba zahráli v šestidílném seriálu BRUISER, pro který napsali velkou část materiálu. První samostatný skečový pořad Davida a Roberta se jmenoval THE MITCHELL AND WEBB SITUATION (2001). Opravdový úspěch však přišel až s uvedením sitkomu Channelu 4 s názvem PEEP SHOW (2003), ve kterém David hraje jednoho z dvojice spolubydlících - Marka Corrigana.

Pro BBC Radio 4 připravili (opět s Webbem) pořad That Mitchell and Webb Sound. Materiál z tohoto pořadu se stal základem pro skečový pořad THAT MITCHELL AND WEBB LOOK (2006). Do roku 2011 byly natočeny 4 série, nové zatím nemá BBC v plánu. Za role v Peep Show a TMaW Look byl oceněn jako nejlepší komediální herec. Mitchell a Webb si zahráli i hlavní role ve filmu MAGICIANS z roku 2007.


14.7.1974
Salisbury, Wiltshire, England, Velká Británie
David Mitchell csfd

Ptáci stěhováciGreedGun Shy - Hrdina náhodouProfessor Branestawm ReturnsUp All NightThe Incredible Adventures of Professor BranestawmThe Big Fat Quiz of the 80s10 O'Clock LiveMagiciansNestanu se tvojí ženouSvatby jako řemenThe Two Faces of Mitchell and WebbThe CleanerBackZpupný krákalThe Big Fat Quiz of EverythingPeep ShowAmbassadorsPhineas & FerbPán časuThe Last LegThe Bleak Old Shop of StuffThe Bubble


Aktualizace osobnostního profilu David Mitchell: 3.11. 2023 11:14