Roman Holý 58 let


Roman Holý je český hudební skladatel, zpěvák a především producent. Je frontmanem a producentem skupin J.A.R., možná až symbolicky založené v den Sametové revoluce, a později funkové Monkey Business. Od roku 2010 působí rovněž v kapele Neruda, kterou založil spolu se zpěvákem skupiny Monkey Business Matějem Ruppertem a o níž přitom říká, že vznikla z přetlaku.

Je autorem hudby k několik televizním či celovečerním filmům, například: Experti, Doblba!, Pohádkář (kde složil a nazpíval též titulní píseň) či Bourák. V České televizi dříve moderoval televizní pořad Kinobox. O jeho bohaté znalosti filmu svědčí sbírka na dva a půl tisíce filmů. Moderoval dříve též pro rádio Evropa 2.


23.2.1966
Sušice, Československo
Roman Holý csfd

BourákÚhoři mají nabitoPrázdniny v ProvencePohádkářBoží pole  s. r. o.ExpertiDoblba!ZatraceníPolední žárV.I.P. vraždyLetištěEdenKarneval v BenátkáchČeský lev 2012Český lev 2010Český lev 2009Český lev 2008Na vlastní nebezpečíKinoboxJ.A.R.: Poslední rváčTereza Černochová feat. Barbora Poláková: PánevMonkey Business: One Boy One GirlMonkey Business - Worst Lover EverJ.A.R. - Jsem vymletejJ.A.R. - ZhublasMonkey Business: Up To Speed NowPSH: Co bude, až nebude rap?sKORO NA miziněKanárská spojkaProč?Střecha nad hlavouZměny ve skupině JupiterS čerty nejsou žertyČtvrtníček, Šteindler a VávraIkony Kamila StřihavkyKrálové videaMonkey Business v ostravském BrickhousuDáreček Live!J.A.R. - Eskalace dobraMotorband: RestartZuzana Michnová - Jsem slavná tak akorátPSH VideodromeAvantgarda: Úsvit avantgardyČT Live - J.A.R. 20 let: PLES ESJ.A.R. koncertMonkey Business - Nokia Tour 2007Monkey Business - Peeing With The Proletariat13. komnataČT Live - Monkey Business


Aktualizace osobnostního profilu Roman Holý: 20.11. 2023 01:22