Skipp Sudduth 67 let


Robert Lee Suddeth IV, známý spíš jako Skipp Suddeth je americký divadelní, filmový a televizní herec. Sudduth se proslavil hlavně ve filmu RONIN a hlavní roli TV dramatu THIRD WATCH.

Jeden rok pracoval jako ředitel Alumni Relations na své alma mater v oddělení univerzitní administrace. Bylo to v době, kdy univerzitu řídil Josiah Bunting III, později budoucí velitel Virginia Military Institute v Lexingtonu. Sudduth pracoval taky jako stážista u výrobce vína a básníka Toma O’Gradyho v Rose Bower Vineyard and Winery. Během této etapy Sudduth působil v komunitním a kampusovém divadelním spolku a psal scénáře a recenze ke komediím. Následující rok se vrátil na univerzitu ve Virginii, do nově otevřeného hereckého programu na katedře dramatu. Potkává se tam se Spencerem Golubem, který ovlivní jeho začátky herecké kariéry. Herecká technika spočívala ve fyzickém pojetí prokládaného představivostí spolu s rozšířenou improvizací, která se stala základem jeho herectví. V roce 1985 získává Sudduth titul Master of Fine Arts.

Sudduth se téhož roku stěhuje do Chicaga a začíná u divadelní společnosti Steppenwolf Theater Company. Během čtyř a půl let strávených v Chicagu vystupoval Suddeth v nesčetném množství známých her jako třeba od Samuela Becketta Waiting for Godot, ve hře Execution of Justice od Emily Mann, v adaptaci novely The Grapes of Wrath, On the Waterfront nebo Clockwork Orange. V r. 1999 si zahrál s Kevinem Spaceym v broadwayské hře The Iceman Cometh a v roce 2003 v debutu hry Woodyho Allena Riverside Drive.

Sudduthova filmová kariéra představuje především ztvárnění menších rolí jako např. v dramatech 54 /1998/, A COOL DRY PLACE /1998/, v thrilleru Spikea Lee CLOCKERS /1995/, v krimi-thrilleru RONIN /1998/, kde hrál po boku Roberta De Nira, stejně jako v komediálním dramatu FLAWLESS /1999/. Suddeth , který je amatérským řidičem-kaskadérem, udělal ve filmu Ronin téměř všechny řidičské scény.


23.8.1956
Barnstable, Massachusetts, USA
Skipp Sudduth csfd

Lazy SusanTemné hlubinyBeyond the NightThe NeighborMeadowlandVšechno, co mámŽivot bez láskyThe HuntedOpilý korábNBC's Funniest OuttakesBezva poldaBury the EvidenceKlub 54Pod pokličkouRoninTwelfth Night, or What You WillVášeň a zradaGeorge WallaceHořící pekloLikvidátorHra se smrtíVlak plný penězSame DifferenceÚsvitŠvindlTajemstvíMutants in ParadisePaní ministryněÚtěk z vězení v DannemořePolicie ChicagoJak prostéJedna nocNámořní vyšetřovací služba: New OrleansQuarryRay DonovanDobrá manželkaKriminálka Las VegasOrange Is the New BlackRozvedený se závazky


Aktualizace osobnostního profilu Skipp Sudduth: 31.10. 2023 21:04