Ingrid Pitt (1937 - 2010)


Ingrid Pitt, narozená v roce 1937 v Polsku, byla ve svém mládí velice svůdnou a obdivovanou herečkou. K filmu se dostala shodou okolností, i když měla velmi těžké dětství. Vyrůstala v koncentračním táboře na polském území, pak v NDR, odkud se jí podařilo utéct do západního Německa. Její filmová kariéra naplno začala ve Španělsku, kam se postupem času jako mladá dívka dostala, a kde se šla podívat na býčí zápasy. Byla tak zděšená krvavou podívanou, že začala plakat. Plačící Ingrid zachytil místní fotograf a jeho snímek se o den později objevil na první stránce celostátních novin. Tam si fotografie všiml jeden filmový režisér, který se okamžitě rozhodl Ingrid vyhledat a nabídl jí angažmá v jednom ze svých filmů. Tak začala kariéra Ingrid Pitt.

V roce 1973 účinkovala ve filmu PROUTĚNÝ MUŽ (The Wicker Man) po boku největší hvězdy hororu tehdejší doby - Britt Eklandové. V dalších letech stojí za zmínku především menší role v dramatu PARKER či akčním snímku WILD GLEESE 2 s Laurencem Olivierem či Scottem Glennem v hlavních rolích. Poté už se ve filmech, seriálech či na televizní obrazovce objevovala spíše sporadicky. Krásná Ingrid Pitt zemřela v roce 2010 ve věku 73 let.


21.11.1937
Čenstochová, Polsko
23.11.2010
Londýn, England, Velká Británie
Ingrid Pitt csfd

Beyond the RaveSea of DustMinotaurDominatorThe AsylumHanna's WarDivoké husy 2ParkerUnderworldThe HouseKomedie plná omylůWho Dares WinsArtemis 81RituálNobody Ordered LoveCountess DraculaDům smrtiThe Return of Count YorgaKrvežízniví milenciKam orli nelétajíOmegans, TheCestou na fórum se stala divná věcEl sonido de la muerteUn beso en el puertoDoktor ŽivagoFalstaffSmiley's PeopleThrillerThe Flesh and the Fury: X-posing Twins of EvilMartina Cole's Lady KillersJoe D'Amato at EurofestThe Perfect Scary MovieDrácula en la HammerSex at 24 Frames Per SecondBurnt Offering: The Cult of the Wicker ManThe Wicker Man EnigmaBride of Monster ManiaFlesh and Blood: The Hammer Heritage of HorrorEx-SHammer: The Studio That Dripped Blood!On Location: 'Where Eagles Dare'Los duendes de AndalucíaGreen FingersLondon by Night


Aktualizace osobnostního profilu Ingrid Pitt: 18.3. 2024 06:22