Bubba Smith (1945 - 2011)


Úctyhodných 201 centimetrů vysoký afroameričan, vlastním jménem Charles Aaron Smith pochází z Texasu. Než se stal hercem, věnoval se aktivně americkému fotbalu, který začal hrát už během svých studií na univerzitě v Michiganu. Odtud se v r.1967 přesunul do profesionální ligy NFL, kde působil jako obránce v barvách klubů Baltimore Colts(1967-71), Oakland Raiders(1973-74) a Houston Oilers(1975-76).

Postava Hightowera jej sice mezinárodně proslavila, ale podobně jako většině jeho kolegů z tohoto snímku, se mu stala prokletím. Bubba Smith už nikdy nenatočil nic, čímž by se ze své životní role vymanil a i nabídek na filmování od té doby dostává jen poskrovnu, převážně v druhořadých komediích či nízkorozpočtových akčňácích, kde spíše než herecké nadání může uplatnit své fyzické přednosti.


28.2.1945
Beaumont, Texas, USA
3.8.2011
Los Angeles, California, USA
Bubba Smith csfd

DaZe: Vol. Too (sic) - NonSeNseBlood RiverFull ClipŠpinavá hraThe FlunkyDrifting SchoolMlčení šunekSvátost manželskáNěkdo to rád studenéPěsti ctiMy SamuraiGremlins 2Policejní akademie 6: Město v obleženíStuck with Each OtherPolicejní akademie 5: Nasazení: Miami BeachPolicejní akademie 4: Občanská patrolaVe jménu vlastiCesta Černého měsícePolicejní akademie 3Half NelsonPolicejní akademie 2Policejní akademieStroker AceEscape from DS-3Joe Dancer: Hořká pilulkaFighting BackA Pleasure Doing BusinessThe Last Ride of the Dalton GangSuperdomeSabrina - mladá čarodějniceŽenatý se závazkyMacGyverHalf NelsonBlue ThunderTaxiOpen All NightSemi-ToughWonder WomanBig Game XXVIII: Road Runner Vs. CoyoteThe 3rd Annual American Comedy AwardsBattle of the Network Stars XVIII


Aktualizace osobnostního profilu Bubba Smith: 2.11. 2023 10:00