Erik Dellums 59 let


Celým jménem Erik Todd Dellums je americký herec, vysoký 198 cm. Narodil se v San Franciscu v Kalifornii, v dospívání se přestěhoval do Washingtonu. Vystudoval Brownovu Univerzitu v roce 1986 a poté pracoval v Los Angeles, New Yorku a Washingtonu. Je synem právničky Leoly Roscoe a Rona Dellumse, bývalého amerického zástupce z Kalifornie a starosty města Oakland. Má sestru Piper Dellums.

Po různě úspěšných angažmá pro TV produkce se mu naskytuje možnost namluvit postavu jménem Three Dog pro populární postapokalyptickou herní sérii „Fallout“, konkrétně pro „Fallout 3“ v roce 2008. Zdá se, že od té doby se do herního průmyslu vrací častěji, a tak jeho hlas obdržela i postava Nasus ze hry „League of Legends“ v roce 2009. Do sbírky přidal postavu Nazir ve hře „Elder Scrolls V: Skyrim“ v roce 2011.

V roce 2015 se vrací na herní pole s postavami Arcann, Oggo a Hungry customer ve hře „Star Wars: The Old Republic – Knights of the Fallen Empire“ v roce 2015. O rok později zase Arcann a Thexan ve „Star Wars: The Old Republic – Knights of the Eternal Throne“. V „Elder Scrolls: Legends“ ještě nadaboval postavu Tyr a pro „Star Wars: The Old Republic“ vytvořil více dodatečných hlasů.

Jeho hlas můžeme slyšet také v seriálu Dračí princ (2018–2019) a také v dokumentárním seriálu Neobjasněná akta NASA, který namlouval už od roku 2012.


23.9.1964
San Francisco, California, USA
Erik Dellums csfd

PatsyBojkotBlackMaleThe Color of FriendshipDr. DolittleThe DoorsJednej správněBlázinec ve školeGood to GoOna to musí mítDračí princAmnesiaPolicajt z New YorkuVe jménu vlastiAvatar: Legenda o AangoviJonny Zero: Útvar pro zvláštní obětiThe Wire - Špína BaltimoruJAGNew York UndercoverPolicie New YorkWalker, Texas RangerZločin v ulicíchJestřábNeobjasněná akta NASAThe Planets


Aktualizace osobnostního profilu Erik Dellums: 23.2. 2024 15:39