Jane Krakowski 55 let


Nadaná herečka, zpěvačka a tanečnice se narodila 11. října 1968 v New Jersey jako Jane Krajkowski. Po otci Edwardovi, inženýrovi a matce Barbaře, učitelce, je polského původu. Právě její rodiče, kteří pracovali i jako divadelní instruktoři, jí otevřeli cestu do světa filmu, televize a hlavně divadla. Kurzy tance začala brát ve třech letech. Odmaturovala na New Yorské škole Professional Children´s School, mezi jejíž absolventy se řadí mj. Uma Thurman nebo Christina Ricci.

Následovaly menší filmové a televizní role, z nich lze vyzdvihnout roličku v OSUDOVÉ PŘITAŽLIVOSTI. O co menší úspěch měla v televizi a filmu, o to větší byl na divadelních prknech. Roku 1987 získala klíčovou roli „jídelního vozu“ Dinah v rockovém muzikálu Andrewa Lloyda Webbera STARLIGHT EXPRESS. Příběh je o chlapci, v jehož snu jeho hračka – vláček ožije. 1990 jí role sekretářky Flaemmchen v muzikálovém zpracování filmu GRAND HOTEL (1932) vynesla nominaci na cenu Tony. 1996 vystoupila společně se Sarah Jessicou Parker v dalším broadwayském muzikálovém zpracování klasické pohádky Hanse Christiana Andersena Princezna na hrášku, nazvaném ONCE UPON A MATTRESS. Zároveň si odskočila na natáčení filmu VZALA JSEM SI MRTVÉHO MUŽE.

V letech 1997 – 2002 účinkovala v úspěšném seriálu z právnického prostředí ALLY MCBEALOVÁ. Rolí všetečné sekretářky Elaine se dostala do mnohem širšího podvědomí diváků a v podstatě se z ní stala skutečná hvězda. Byť se jednalo o vedlejší roli, Jane zde mohla ukázat svůj všestranný talent hlavně a právě jako tanečnice a zpěvačka. Za svůj výkon byla nominována na Zlatý Glóbus 1999 a na cenu Satellite 2001. V průběhu natáčení všech pěti sérií dále hrála ve filmech VÁŠNIVÝ TANEC nebo GO, kde se zhostila role manželky bizarního detektiva Williama Fichtnera. Postavu Betty Rubble ztvárnila v druhém pokračování filmu FLINSTONEOVI. Společně s Lauren Holly a Dennisem Franzem si zahrála ve videoklipu úspěšné dívčí country skupiny Dixie Chick´s GOODBYE EARL a se skladatelem a klavíristou Jimem Brickmanem nahrála písničku YOU pro jeho album „Lovesongs and Lullabies“.

V broadwayské muzikálové verzi filmu Federica Felliniho 8 ½, nesoucí název NINE, vystupovala jako milenka Antonia Banderase. Za roli Carly dostala cenu Tony 2003. V dalším roce hrála s Judem Lawem v remaku filmu ALFIE (1966), ZLATÍČKO. V televizním muzikálu VÁNOČNÍ KOLEDA měla opět možnost předvést své hudební nadání jako okouzlující duch Vánoc.


11.10.1968
Parsippany, New Jersey, USA
Jane Krakowski csfd

Your Christmas or Mine 2My Little Pony: Nová generaceNezdolná Kimmy Schmidt: Kimmy versus reverendWilloughbyoviHenchmenPixelyAdult BeginnersCesta za štěstímUpírův pomocníkKit Kittredge: Odvážná novinářkaLovecká sezóna 2RockerDivoké vlnyMladý Indiana Jones: Tajemství bluesBroadway Under the StarsLovecká sezónaSex, Power, Love & PoliticsSváděníŠestnáctiletá matkaVánoční koledaZlatíčkoKdyž Zachariáš Beaver přijel do městaMarci XDoba ledováJen procházka v parkuJim Brickman: Love Songs & LullabiesCatDog: The Great Parent MysteryFlintstoneovi 2 - Viva Rock VegasGoRodgers & Hart Story: Thou Swell, Thou Witty, TheVášnivý tanecHudson River BluesVzala jsem si mrtvého mužeStepping OutWomen & Men 2: In Love There Are No RulesKouzelná chvíleOsudová přitažlivostBláznivá dovolenáNo Big DealSchmigadoon!ZiweDickinsonAJ a královnaAt Home with Amy SedarisLarry, kroť se


Aktualizace osobnostního profilu Jane Krakowski: 17.11. 2023 20:15