Steve Yoo 47 let


Ačkoliv se Steve narodil v hlavní jihokorejské metropoli, většinu svého života prožil na cestách. Rodnou zemi společně s rodiči opustil ve třinácti letech, když se přestěhoval do kalifornského Orange Country. Zde se dostal tak říkajíc přímo do víru hudebního dění. Steve totiž miluje hudbu a všechno, co je s hudbou nějak spojené. Ať už to jsou pouliční hudební spolky, rapující do rytmů akustických nástrojů, tančící skupiny mladých lidí do rytmů moderní elektronické taneční hudby nebo černošské R&B, Steve je vždy tam, kde se zrovna něco děje.

Velkého zlomu se mu dostává v roce 2002, kdy jej čeká povinný nástup k výkonu povinné vojenské služby u jihokorejské armády. Těsně před jeho mediálně sledovaným povoláním k výkonu služby se Steve stává právoplatným občanem Spojených Států Amerických. Konzervativní jedinci jej odsuzují a nazývají zrádcem své vlastní země. Vláda Jihokorejské republiky tento radikální zásah považuje za dezerci a s okamžitou platností jej deportuje ze země bez možnosti návratu. Díky tomuto vyhoštění se Steve přesunuje do Pekingu, kde má blíže ke svým nově nabytým závazkům filmového kaskadéra, dvojníka, ale hlavně filmového herce. Zde se v roce 2008 upisuje k patnáctiletému kontraktu filmové výrobní společnosti Jackieho Chana, díky němuž se po boku slavného herce objevuje například v roce 2010 v roli prince Wena ve snímku Little Big Soldier (2010). V roce 2012 po boku slavného herce spočívá znovu, a to ve snímku Chinese Zodiac (2012). Po roli mafiánského bosse v komediálním westernovém snímku Scheme With Me (2012) a výrazné roli v čínském historickém seriálu The Patriot Yue Fei (2012) se v roce 2013 herec objevuje i po boku Keanu Reevese v mezinárodní koprodukci snímku Man Of Tai Chi (2013). Ve stejném roce ztvárňuje jednu z hlavních rolí v čínském akčním snímku The Wrath Of Vajra (2013), kde naplno uplatňuje svůj velký koníček, kterým jsou bojová umění.

Ačkoliv Steve v roce 2011 obdržel od jihokorejské vlády oficiální omluvný dopis s uděleným povolením k návratu s možností opětovného nabytí korejského občanství, neprojevil herec byť sebemenší snahu o jakoukoliv akci spojující jej s Jižní Koreou a nadále zůstává v Pekingu.


15.12.1976
Soul, Jižní Korea
Steve Yoo csfd

Feng kuang de quan touBlade Master Li BaiRomantic WarriorFen shou da renHněv bojovníkaMuž taičiScheme with MeČínský zvěrokruhYing han 2 feng pei dao diMalý Velký BojovníkThe Patriot Yue Fei


Aktualizace osobnostního profilu Steve Yoo: 15.3. 2024 12:45