Shirley Eaton 87 let


Shirley Jean Eaton je anglická herečka, která se narodila 12. ledna 1937. Shirley začala s divadlem již jako dívka, prvně vystoupila na prknech znamenající svět, když ji bylo 12 let. Shirley se pravidelně objevovala v britských filmech z padesátých a šedesátých let a vrcholu herecké kariéry dosáhla rolí v Bondovce GOLDFINGER z roku 1964. Jelikož se však chtěla plně věnovat rodině, skončila s herectvím v roce 1969, kdy natočila poslední film.

Shirley dosáhla nejvíce uznání za výkon Jill Masterson ve filmu GOLDFINGER, kdy získala větší uznání než herečka Honor Blackman, která hrála v tomto filmu vedoucí Bond girl Pussy Galore. Díky tomu se dostala na obálku časopisu Life. Po bondovce natočila již jen několik filmů a herectví pověsila na hřebík.

Ačkoliv nebyla známá jako zpěvačka, v roce 1957 se zúčastnila britského kola Eurovision Song Contest. Shirley byla od roku 1957 vdaná za Colina Rowe-Lentona a to až do jeho smrti (1994). Shirley má dva syny. Shirley vydala roku 2000 svou autobiografii s názvem Golden Girl. V současnosti ji lze občas vidět na některém z filmových festivalů.


12.1.1937
Edgeware, Middlesex, England, Velká Británie
Shirley Eaton csfd

Die sieben Männer der SumuruThe Blood of Fu ManchuOsm na útěkuScorpio Letters, TheSumuruPodmořská cesta kolem světaDeset malých černouškůThe Naked BrigadeGoldfingerRhino!The Girl HuntersOur Man in the CaribbeanNearly a Nasty AccidentWeekend with Lulu, AWhat a Carve Up!ŠolichCarry On: Pokračujte, konstábleLife Is a CircusCarry On NurseIn the Wake of a StrangerCarry On SergeantFurther Up the CreekDate with DisasterDoktor hledá místoThe Naked TruthCharley MoonNámořníku, pozor!Tři muži ve člunuThe Love MatchDoktor v doměKrásky z dívčí školyYou Know What Sailors AreA Day to RememberMan of the WorldThe SaintFor the ChildrenJames Bond's 'Spectre' with Jonathan RossBond's Greatest MomentsPremiere Bond: Opening NightsCan We Carry On, Girls?What's a Carry On?This Is Your LifeBořiči mýtůGreat Scott, It's Maynard


Aktualizace osobnostního profilu Shirley Eaton: 2.11. 2023 19:06