Brooke Adams 75 let


Americká herečka, producentka, režisérka Brooke Adams se narodila 8. února 1949 v New Yorku. Její otec Robert K. Adams byl viceprezidentem rozhlasové stanice CBS, matka Rosalind byla herečkou. Pochází z herecké rodiny, jejíž historie sahá až k prezidentu Johnu Adamsovi. Studovala na prestižní High School of Performing Arts, navštěvovala Institut of American Ballet. Herecky se vzdělávala u Lee Strasberga. Svoji profesionální kariéru zahájila jako šestiletá v broadwayské inscenaci muzikálu E. Y. Harburga, Freda Saida a Burtona Lanea Divotvorný hrnec.

Na Broadwayi se setkala v roce 1988 s hercem libanonského původu Tonym Shalhoubem, kde společně účinkovali a tato spolupráce úspěšně pokračuje dodnes. V roce 1992 se za představitele Monka provdala a pár spolu vychovává její adoptivní dcery Josie Lyn a Sophii. Starší sestra Brooke Lynne Adams je herečkou, dramatičkou a producentkou. Rodina žije v Los Angeles.


8.2.1949
New York City, New York, USA
Brooke Adams csfd

SnapshotsDouble FuryGuns for HireHemingway a GellhornováGary's WalkVdaná snoubenkaAt LastZáhada Lucy KeyesMade-upDívčí klubPůlnoční chodecPoslední úkolNatankovat, najíst se a vyspatJednou se vrátíNenarozenýDružičkyAfrický levMuž na mušceKey ExchangeLace IIPěna zabijákTéměř tyHauntedLaceSpecial PeopleMrtvá zónaNeviňátka v ciziněSummerUtilitiesTell Me a RiddleKubaMuž, žena a bankaNero WolfeInvaze zlodějů tělNebeské dnyPrvní velká vlaková loupežShock WavesJames DeanMycí linkaBlack BartMurder on Flight 502Song of the SuccubusThe Daughters of Joshua Cabe ReturnWho Is the Black Dahlia?F. Scott Fitzgerald and 'The Last of the Belles'Páni FlatbusheVraždy v ulici MorgueSurrealEstateBrainDeadMůj přítel MonkZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti


Aktualizace osobnostního profilu Brooke Adams: 3.11. 2023 11:17