Joey Starr 56 let


Didier Morville je známý pod jmény jako le BOSS, Jaguarr Gorgone, Double R, L'Expert de la Maison Mère a především Joey Starr. Jeho život je jako jeho rap – tvrdý, autentický, syrový, násilný a pravdivý.

Roku 1988 dávájí Kool Shen a Joey Starr dohromady uskupení NTM, známé také pod variacemi Suprême NTM nebo 93 NTM (oba vyrostli v devadesátém třetím departementu). Písmena zastupují velmi explicitní výraz “Nique Ta Mère”. Označení NTM se nejdříve objevuje pod pařížskými graffiti, ale postupem času převažuje zápal pro break dance a rap. To, co znamená N.W.A. pro americkou rapovou scénu, znamená NTM pro tu francouzskou. Tvorba tohoto dua se vyznačuje nepřátelským postojem vůči policii a autoritám a kritikou rasizmu a sociálních propastí ve francouzské společnosti. Pro samotného Joeyho bylo toto uskupení v době vzniku otázkou přežití a útěkem z vykořeněného života.

Rok 1998 znamená konec skupiny, která se za deset let stala absolutní legendou. Joey Starr začíná působit pod svým vlastním labelem B.O.S.S. (Boss Of Scandalz Strategyz) a žije svůj divoký život protkaný soudem uloženými pokutami a pobyty ve vězení. Je zvyklý pobuřovat, má blízko k drogám a násilí. Na kontě má zhruba jedenáct rozsudků v jeho neprospěch.

V roce 2008 reformují s Kool Shenem NTM a spouští šňůru koncertů na francouzském Bercy, což opět vstupuje do dějin francouzského rapu. Joeyho můžeme potkávat jako představitele menších rolí ve francouzských filmech. Příkladem je L’IMMORTEL s Jeanem Renem v hlavní roli. Ve vztahu byl s modelkami Béatrice Dalle a Jennifer Galin. S grafičkou a novinářkou Leïlou Dixmier má dva syny – Matisse a Kalila. Autentický je jeho drsný, hluboký, chraplavý hlas.


27.10.1967
Paříž, Île de France, Francie
Joey Starr csfd

1H30 MaxLes GagnantsTous InconnusCette musique ne joue pour personneLe Grand restaurant 3Na černoIbizaChrist(Off)Ma ReumLes gorillesColt 45Une autre vieZnamení andělů - MiserereDo Not DisturbLes SeigneursMaxLáska trvá tři rokyNuit blanchePolisse22 výstřelůHerečky na scénu!PassTo jsem jáGarage BabesRRRrrrr!!!Téměř smrtonosná pastOld schoolUn gars, une fille (au pluriel)Diane de PoitiersLe RemplaçantGloriaCapitaine MarleauKevin si počkáMunchVol 69


Aktualizace osobnostního profilu Joey Starr: 22.11. 2023 16:09