Philippe Leroy 93 let


Philippe Leroy je rodákem z Paříže. Narodil se 15. října 1930 a celé jeho jméno je Philippe Leroy-Beaulieu. V povědomí diváků v Čechách i na Slovensku zůstává zajisté zejména jako Yanez v televizním seriálu SANDOKAN (1976) s Kabirem Bedim v hlavní roli. Tato role přítele Sandokana, se zároveň stala nejoblíbenější rolí Philippa. Další pro něj nezapomenutelnou rolí je Nicola. Tuto roli ztvárnil ve filmu NON FACCIO LA GUERRA, FACCIO L´AMORE (1966), kde hrál s Catherine Spaak (*1945). Ta se stala od té doby jeho nejlepší přítelkyní.

Milovník sportu a dobrodružství Philippe nemá rok ve své kariéře, kdyby se nezúčastnil natáčení nějaké snímku. Do dnešní doby se objevil ve více než 180 filmech a svou kariéru dělí mezi Francii a Itálii. Množství těchto filmů samozřejmě znamenalo spolupráci s těmi nejlepšími režiséry jako Tinto Brass, Luigi Comencini, Dario Argento, Umberto Lenzi, Pasquale Festa Campanile a mnoho dalších.

Roku 1962 hrál v kriminálním dramatu SOLO CONTRO ROMA. V roce 1965 se stává stále více populárním hercem a jistě mu k tomu dopomohla také role Alberta ve filmech SETTE UOMINI D´ORO (1965) a IL GRANDE COLPO DEI SETTE UOMINI D´ORO (1966). Výčet jeho filmů by byl nekonečný, byl jedním z nejaktivnějších evropských herců po celá desetiletí, s bezpočtem vedlejších rolí a ve všech množných žánrech. Vysoký, elegantní herec ztvárnil vždy věrohodně jak role ve vážných dramatech, tak v komediích či hororech. Uveďme filmy IL PORTIERE DI NOTTE (1974) a role Klause, akční thriller BRUTÁLNÍ NIKITA (LA FEMME NIKITA) 1990, nebo hollywoodský snímek LÁSKA A VÁLKA (1996). V roce 2007 hrál jako Guglielmo De Witt ve filmu mistra nadpřirozena Daria Argenta ARMÁDA DÉMONŮ: MATKA SLZ (LA TERZA MADRE). Zatím poslední snímkem je film IL GRANDE FORSE (2012) od Marca Tullia Barboniho.

V televizní tvorbě patří mezi nejúspěšnější seriál, MY JSME ANDĚLÉ (NOI SIAMO ANGELI) 1997, kde se objevil jako Duval po boku Buda Spencera a Philipa Michaela Thomase. Od roku 2008 zase hrál roli Vescova asi v sedmi dílech seriálu DON MATTEO, v hlavní roli Terence Hill. Samozřejmě nelze opomenout již zmiňovaný seriál SANDOKAN.


15.10.1930
Paříž, Île de France, Francie
Philippe Leroy csfd

La notte è piccola per noiHotel GagarinPostarej se o růžeQuestione di KarmaUna gita a RomaUltima FermataBreve storia di lunghi tradimentiStrada di Paolo, LaIl sangue dei vintiRabbia, LaArmáda démonů: Matka slzSvatý PetrŽirafí krkKrásná ValentinaApri gli occhi e... sognaJoy - scherzi di gioiaMaresciallo in gondola, UnVajont - šílenství mužůTeste di coccoUn giudice di rispettoVe městě je klidIl pesce innamoratoRitornare a volareLe DéménagementCous-cousLáska a válkaOmbre du pharaon, L'Bible - Starý zákon: MojžíšIo e il reMário a kouzelníkRudý orelBerlin '39Zoufale hledá rodinuAdelaideAlibi perfettoNávrat CasanovyVrah na zakázkuComprarsi la vitaNetchaïev est de retourBaie des Anges connectionBrutální NikitaL'AutrichienneMuž uvnitřDvaHiver 54, l'abbé PierreUn uomo di razzaDon BoscoUmi e, See YouDue assi per un turboMonte Carlo - Gran CasinoIncidente di percorsoLa donna del traghettoMuž a žena po 20 letechBaciami stregaCorsaro, IlJuke boxThe Berlin AffairDer MörderStrom s diamantyWindsurf - Il vento nelle mani


Aktualizace osobnostního profilu Philippe Leroy: 23.2. 2024 21:28